2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Szijjártó Péter helyre tette a hazánkat vádló német külügyminisztert

Annalena Baerbock kifogásolta, hogy Magyarország blokkolja az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós uniós pénzügyi támogatást. Erre reagált Szijjártó Péter.

„Annalena Baerbock német külügyminiszter arra hívta fel ma »kedvesen« a figyelmünket, hogy ne hazardírozzunk az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós pénzügyi segély kapcsán” – kezdte Facebook-bejegyzését Szijjártó Péter, utalva arra, hogy Baerbock korábban azt nyilatkozta: „Budapestnek nem kéne pókereznie, hogy nyomást próbáljon gyakorolni Brüsszelre”.

A magyar tárcavezető szerint Baerbock „súlyosan félreérti a helyzetet”, az újabb közös európai uniós hitelfelvétel elutasítása Magyarország részéről ugyanis „nem taktikai, hanem elvi kérdés”. „Szerintünk ugyanis nem a közös európai eladósodás jelenti a közös európai jövőt. Az európai jövő nem a nagy adóssághegyek felé van” – szögezte le.

Csak a teljes kép kedvéért (bár valószínűleg ez nem érdekli a külügyminiszter asszonyt): mi készen állunk Ukrajna támogatásának folytatására. Pontosan úgy, ahogyan tettük eddig is: kétoldalú alapon”

– zárta bejegyzését a külgazdasági és külügyminiszter. 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató