2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Kreml: Kijev az orosz követelések teljesítésével véget vethet a civilek szenvedésének

„Az ukrán vezetésnek minden lehetősége megvan arra, hogy a helyzetet normális mederbe terelje” – fogalmazott Dmitrij Peszkov.

Kijev az orosz követelések teljesítésével véget vethet a lakosság szenvedésének – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön újságíróknak.

„Az ukrán vezetésnek minden lehetősége megvan arra, hogy a helyzetet (amely az ukrán energetikai létesítményekre mért csapások után alakult ki) normális mederbe terelje, úgy oldja meg, hogy az orosz fél követeléseit teljesíti, és ezzel véget vet a helyi lakosság minden szenvedésének” – mondta Peszkov.    

Emmanuel Macron francia elnök Twitter-bejegyzését kommentálva, amely Oroszország „megbüntetését” sürgette, a szóvivő kijelentette: Moszkva csak akkor hajlandó ilyen elítélő nyilatkozatokat elfogadni, ha hasonlóak hangzanak el a Donyec-medencével kapcsolatban is. Emlékeztetett arra, hogy az ukrán fegyveres erők ott 2014 óta támadnak polgári célpontokat, ami ellen a hivatalos Párizs soha nem tiltakozott.

Peszkov azt mondta, hogy az orosz katonai csapások célpontjai közvetlenül vagy közvetve az ukrán katonai képességekkel voltak kapcsolatosak, szociális objektumokat nem ért támadás.  

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató