2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Elon Musk ledobta az atombombát Bidenékre - így avatkozott be az amerikai választásokba a Twitter

Elon Musk amerikai vállalkozó és milliárdos megígérte, hogy dokumentumokat tesz közzé a Twitteren a Hunter Biden (az amerikai elnök fia - a szerk.) laptopbotrány miatt kialakult helyzettel kapcsolatban.

"Az, ami valójában történt a Hunter Biden-történet Twitter-eltussolásának történetével, a Twitteren (amerikai idő szerint - a szerk.)17:00 órakor fog megjelenni"

- írta.

A Rasmussen Report hétfőn közzétett közvélemény-kutatása szerint az amerikaiak többsége (62%) támogatja azt a vizsgálatot, amelyet a képviselőház republikánusai hirdettek meg Hunter Biden amerikai elnök fiának üzleti kapcsolatairól.

2020 októberében a New York Post egy sor történetet közölt, amelyek Hunter Biden laptopján talált levelezésen alapultak, amelyet egy delaware-i szervízben találtak. A javítóműhely tulajdonosa másolatot készített a merevlemezéről, amelyet Rudy Giuliani, New York volt polgármestere és Donald Trump akkori amerikai elnök személyes ügyvédje megkapott. A laptopot később az FBI állítólag lefoglalta. A Daily Mail azt írta, hogy a laptopon talált fotók arra utalhatnak, hogy ifjabb Biden részt vett kábítószer-kereskedelemmel és prostitúcióval kapcsolatos bűncselekményekben.

A képviselőház felügyeleti bizottságának republikánus képviselője, James Comer novemberben ígéretet tett arra, hogy kivizsgálja Joe Biden amerikai elnököt azzal kapcsolatban, hogy családja részt vett-e nemzetközi üzleti csalásokban, és hogy az amerikai vezető nem jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot. A törvényhozó szerint az amerikai elnök fia, Hunter üzleti kapcsolatokba lépett szerte a világon, és milliomossá válhatott pusztán azzal, hogy hozzáférést biztosított családja magas rangú tagjainak. Comer rámutatott többek között arra, hogy Hunter Biden kapcsolatban állhatott emberkereskedőkkel, és a laptopján bizonyítékokat találtak ellentmondásos tevékenységéről.

Elon Musk leleplezte Bidenékat és a Twittert

A milliárdos vállalkozó Elon Musk betartotta ígéretét, és pénteken nyilvánosságra hozta az e-mailek egy halmazát, amelyek részletesen leírják a Twitter belső vitáját a Hunter Biden laptopjáról szóló történet cenzúrázásáról a 2020-as választások előtt.

Musk a Twitteren tett bejelentést az e-mailekről, rámutatott: Matt Taibbi újságíró hozta nyilvánosságra a "Twitter-aktákat".

A Twitter tulajdonosa, Elon Musk felfedte és megosztotta Matt Taibbi újságíróval az információkat arról, hogy a közösségi hálózat részt vett a Hunter Biden - Joe Biden amerikai elnök fia - laptopbotrányának eltussolásában.

Az amerikai média jelentése szerint a vállalat "rendkívüli intézkedéseket" tett a laptopbotrány eltussolása érdekében: a Twitter törölte a New York Post Hunter Bidenről szóló anyagára mutató linkeket, és figyelmeztetést adott ki, hogy az ezekre való kattintás "nem biztonságos". Még egy olyan eszköz is volt, amelyet szélsőséges esetekre, például gyermekpornográfiára használtak - a közvetlen üzeneteken keresztül történő továbbítás blokkolása.

 

"A "Twitter Files" hihetetlen történetet mesél el a világ egyik legnagyobb és legbefolyásosabb közösségi médiaplatformjáról. Frankensteini mese egy ember alkotta mechanizmusról, amely tervezője irányítása alól kinőtt"

- írta Taibbi a dokumentumokat összefoglalva.

Az egyik e-mailből kiderült, hogy a Biden-adminisztráció tagjai keresték meg a Twitter csapatát, és kérték őket, hogy "vizsgálják felül" a tweeteket, amelyeket később a cég törölt.

Taibbi megjegyezte, hogy mindkét pártnak volt hozzáférése a Twitterhez ezekhez a kérésekhez, és mind a 2020-as Biden-, mind a Trump-kampány részéről tiszteletben tartották őket.

"Ez a rendszer nem volt kiegyensúlyozott. A kapcsolatokon alapult. Mivel a Twittert túlnyomórészt egy politikai irányultságú emberek töltötték és töltik be, több csatorna, több módja volt a panaszkodásra a baloldal (a demokraták - a szerk.) számára, mint a jobboldal számára (republikánusok"

- magyarázta Taibbi.

Musk korábban azt állította, hogy a Twitter beavatkozott a választásokba, ami sokakat arra engedett következtetni, hogy be fogja mutatni, hogyan használták a demokraták a platformot a közvélemény befolyásolására.

Közben már Tucker Carlson is rárepült a témára:

 

Tehát, amit a Twitteren látunk kibontakozni, az minden közösségi médiaplatformon ugyanaz:

cenzúra a baloldali narratíva erőltetése érdekében.

ALX kommentje:

A világ leggazdagabb embere kellett ahhoz, hogy megvásárolja a Twittert, hogy megtudjuk az Igazságot egy potenciálisan választásokat megváltoztató cenzúráról. Képzeld el, mit rejtenek még.

Elon Musk holnapra ígérte a folytatást:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató