2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Vb-negyeddöntő: Franciaország kiütötte Angliát 2-1-re

Franciaország 2-1-re verte Angliát a negyeddöntőben.

A címvédő Franciaország jutott be utolsóként a négy közé a katari labdarúgó-világbajnokságon. A franciák kétszer is vezetést szereztek, az angolok pedig két büntetővel válaszolhattak, de Harry Kane csak az elsőt értékesítette, a másodikat a kapu fölé lőtte a 84. percben. Marokkó lesz Franciaország ellenfele.

Kiegyenlített játékkal indult a mérkőzés, az angolok Phil Foden blokkolt átlövésével nyitottak, a kezdeményezést átvevő franciák Kylian Mbappé megiramodásaival, valamint Olivier Giroud fejesével feleltek az első negyedórában, valódi ziccer nélkül.

Amitől az angolok tarthattak, arra a 17. percben sor került, a Bukayo Sakával szembeni belépőt szabályosnak ítélte meg a játékvezető, a kontra végén pedig Aurélien Tchouaméni 20 méterről remekül lőtte ki a jobb alsót (0–1).

Fel is pörögtek rögvest az angolok, és előbb Luke Shaw szabadrúgásából, majd Harry Kane lövésével veszélyeztettek, de Hugo Lloris mindkétszer hárítani tudott.

A félidő derekán Kane reklamált büntetőt hiába, a videóbíró segítségével sem jutott tizenegyeshez Anglia, Jordan Henderson bombájával mondjuk ezzel együtt is közel volt az egyenlítés – Lloris védett a bal felsőnél.

A játékrész hajrájában Mbappé fölé szálló próbálkozásával a franciák is jelezték, hogy hiba lenne teljesen kirontaniuk az angoloknak, akik a mezőny- és helyzetfölényük ellenére hátránnyal vonulhattak pihenőre.

A fordulást követően rögvest újabb angol lehetőségek érkeztek, egymást követő szögletek után Jude Bellingham 20 méteres lövését ütötte ki a léc alól Lloris, majd Harry Maguire visszafejelt labdája kötött ki üggyel-bajjal, a francia kapus kezében.

Nem sokkal később Saka szólói okoztak riadalmat, olyannyira, hogy a másodiknál fel is rúgták a tizenhatoson belül, ezúttal pedig már járt a büntető! A labda mögé Kane állt, és magabiztosan a kapu jobb oldalába helyezett (1–1).

HIRTELEN REMEK KIS MECCS LETT!
Az egyenlítéstől ugyanis hirtelen felpörögtek a franciák, és előbb Adrien Rabiot rúgását kellett hárítania Jordan Pickfordnak, majd Mbappé elviharzása veszélyeztetett, végül azonban nem alakult ki helyzet.

Egyórányi játékhoz érve a rendkívül aktív Saka ezúttal középen futott át a védelmen, a befejezésre viszont már nem maradt ereje, ahogyan Kane 20 méteres lapos labdájára is könnyedén ért le Lloris.

A 70. percben újabb lehetőség adódott az angolok előtt, egy jobb oldali szabadrúgást követően Maguire fejese centikkel kerülte el a jobb alsót, Llorist a kapufa segítette ki, erre Giroud mellé szálló bólintását jegyezhettük fel az utolsó negyedóra nyitányán.

A 77. percben Pickfordnak a meccs védését kellett bemutatni Giroud közeli lövésénél, de egy percre rá a Milan támadója így is betalált, Antoine Griezmann bal oldali beadása után fejel a kapu jobb oldalába (1–2).

NEM SOKKAL KÉSŐBB JÖHETETT VOLNA AZ EGYENLÍTÉS, A VIDEÓZÁS UTÁN MEGÍTÉLT TIZENEGYEST VISZONT KANE EZÚTTAL A LÉC FÖLÉ BOMBÁZTA.

A végjátékban nyomtak az angolok, a végén Marcus Rashford 20 méteres szabadrúgása néhány centit tévedett, de hiába a 15–8-as kapura lövési mutató, a negyeddöntő jelentette számukra a végállomást.

A FRANCIA VÁLOGATOTT SIKERÉVEL TEHÁT BEJUTOTT AZ ELŐDÖNTŐBE, AHOL A PORTUGÁLOKAT LEGYŐZŐ MAROKKÓVAL TALÁLKOZIK A FINÁLÉBA JUTÁSÉRT.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató