2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Távozik posztjáról a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója

Lemondott posztjáról Keszler Ferenc, a Fővárosi Vízművek Zrt. vezérigazgatója. Az 1868-ban alapított társaság története egyik mélypontját éli jelenleg, a folyamatos veszteség miatt gazdasági helyzete ellehetetlenült.

Keszler Ferencet pályázat útján választotta ki Karácsony Gergely főpolgármester 2020 nyarán a Fővárosi Vízművek Zrt. élére. A szakember kinevezése nem számított nagy meglepetésnek, miután a 2019-es önkormányzati választások előtt néhány hónappal távozott posztjáról Haranghy Csaba, a Fővárosi Vízművek Zrt. előző vezérigazgatója, akinek utódlásáról akkor a Fővárosi Közgyűlés döntött, így 2020. június 30-ig Keszler Ferenc gazdasági vezérigazgató-helyettest kérték fel a társaság irányítására. A pályázat lezárulta után Keszler Ferenc a főváros vezetésének bizalmából irányíthatta tovább a társaságot. 

Az Index információi szerint az elmúlt években 

A FŐVÁROSI VÍZMŰVEK AKKORA VESZTESÉGET TERMELT, HOGY AZ ELKÜLÖNÍTETT ÖSSZEGBŐL MINTEGY MÁSFÉL MILLIÁRD FORINTOT FELÉLT.

A folyamatos veszteség miatt Budapest vezetése belátta, hogy a Fővárosi Vízművek Zrt. tulajdonjogát nem tudja megtartani, azt át kell adja az államnak. Karácsony Gergely főpolgármester helyettese, a városüzemeltetésért felelős Tüttő Kata nyíltan beszélt arról, hogy ha már át kell adni az államnak a társaságot, akkor a benne lévő pénzt ki kell venni. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató