2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Az Egyesült Államoknak haszna származik az ukrajnai válságból – jelentette ki Kína EU-nagykövete

Fu Cong kínai uniós nagykövet azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy hasznot húzott az ukrán válságból.

Az Egyesült Államok hasznot húz az ukrán válságból, és nem akarja, hogy véget érjen - mondta Fu Cong kínai nagykövet a South China Morning Postnak.

"A legfontosabb dolog a harcok leállítása, a tűzszünet, hogy életeket menthessünk, és mi mindent megteszünk ennek érdekében. Tudjuk, hogy egyes országok vagy egyes országok egyes emberei nem akarják az ellenségeskedések beszüntetését. Szerintünk ez nem helyes"

- mondta.

A diplomata szerint az USA hasznot húz a jelenlegi konfliktusból azzal, hogy fegyvereket szállít a kijevi rezsimnek, és hasznot húz az európai energiaválságból.

Szerdán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Washingtonba repült, hogy amerikai kollégájával, Joe Bidennel tárgyaljon. Ugyanezen a napon Anthony Blinken külügyminiszter új segélycsomagot jelentett be Kijev számára. Ez 500 darab 155 mm-es nagy pontosságú tüzérségi lőszert, 37 Cougar páncélozott járművet, aknákat, több ezer gránátvetőt és kézifegyvert, optikai és éjjellátó berendezéseket, páncélzatot, műholdas kommunikációs eszközöket és egyéb felszereléseket tartalmazott.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató