2024. május 18. - Alexandra, Erik
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon23°11°

Varga Judit szerint a magyar szabályokat be kellene vezetni minden uniós tagországban

A Magyar Nemzetnek adott évértékelő interjújában az igazságügyi miniszter kifejtette,

az az Európai Parlament, amely eddig politikai zsarolóeszközként használt eljárásokat az intézményekkel és a tagállamokkal szemben, most morális válságba került"



Varga Judit hozzátette, az Európai Parlamentnek mindenképpen változnia kell, és két lehetőséget fel is vázolt.

Az egyik, hogy az EP-képviselőket a nemzeti parlamenteknek kellene delegálni, a másik pedig, hogy a tagállami kormányok és a nemzeti parlamentek is kezdeményezhessenek uniós jogalkotási eljárást.

"A magyar szabályokat be kellene vezetni minden uniós tagországban, és akkor számos európai vezető nagy kihívás előtt állna”

– hangsúlyozta Varga Judit. 

Az igazságügyi miniszter elmondta:

Mi, magyarok akarunk dönteni arról, hogy kivel éljünk együtt a saját hazánkban, és hogyan neveljük a gyermekeinket. Az áprilisi népszavazáson 3,7 millió magyar mondta ki az egyértelmű álláspontját a gyermekvédelem kérdésében, és ez az álláspont teljes mértékben összhangban áll az unió alapjogi chartájával is. Emiatt különösen érthetetlennek tartom az Európai Bizottság keresetét. De az érveink tiszták, a szándékunk pedig egyenes. Ennek tudatában fogjuk képviselni a magyar álláspontot az Európai Unió Bíróságán is.  

Majd így folytatta:

 A konzervatív politika sajátossága a balliberális politikával szemben az, hogy nem önmagáért, hanem az emberekért és a közösségért működik.

Az ideológia sosem állhat szemben az emberek érdekeivel és mindennapi boldogulásával.

Ez az alaphelyzet. Én úgy gondolom, hogy a kormány 2022 utolsó napjaiban meghozott döntései, mint például a babaváró támogatás meghosszabbítása vagy a harminc év alatti anyák szja-mentessége elég jól példázza az eltökéltségünket. Mi a következő években is a családok kormánya akarunk lenni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató