2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Brutális állatkínzás: Céltáblának használtak egy kiskutyát, nyílvesszővel lövöldözték

A német Notpfote Animal Rescue állatvédő csoport 500 euró, a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány 100 ezer forintos nyomravezetői díjat tűzött ki annak, aki segíteni tud az elkövetők beazonosításában.

Két nyílvesszővel átlőtt kiskutyát találtak Sárospatak mellett, az állatvédők ezen kívül más sérüléseket is találtak a megkínzott állaton. Kovács Violetta, a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány elnöke szerint "aki ezt tette, legközelebb a falu öreg nénijét fogja ilyen brutalitással kivégezni."

A kutyus a szörnyű kínzás után egy bokor alá húzódott be meghalni, amikor egy arra járó házaspár észre vette és segítséget kértek. 

Az állatvédő alapítvány Facebook-oldalára feltöltött videón jól látszik, hogy a rettenetes állapotban lévő állat mellsőlábából és a nyakából is kiáll egy mélyre fúródott nyílvessző. Mint kiderült, az állatot céltáblának használhatták. 

A nyílvesszők mellett sörétnyomokat is találtak a testében. Ezek az időközben elkészült röntgenképeken látszódnak.

A HVG az írja, a kiskutyát azóta már állatklinikára szállították és igyekeznek megmenteni az életét. A lapnak Kovács Violetta elmondta,  a német Notpfote Animal Rescue állatvédő csoport 500 euró, a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány 100 ezer forintos nyomravezetői díjat tűzött ki annak, aki segíteni tud az elkövetők beazonosításában. A nyomravezetői díjhoz magánszemélyek is csatlakoztak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató