2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Amerika és Izrael az "eddigi legjelentősebb közös hadgyakorlatát" indítja, hogy üzenjen Iránnak

Az Egyesült Államok és Izrael hétfőn megkezdte a szövetségesek eddigi legjelentősebb közös hadgyakorlatát, amelyet egy amerikai tisztviselő a szövetségesek eddigi legjelentősebb közös hadgyakorlatának nevezett, több ezer katona, egy tucat hajó és 142 repülőgép, köztük nukleáris képességű bombázók részvételével.



A péntekig tartó "Juniper Oak" gyakorlatok célja az amerikai és az izraeli hadsereg közötti integráció demonstrálása és elmélyítése - mondta az amerikai magas rangú védelmi tisztviselő -, és az iráni nukleáris programmal kapcsolatos növekvő feszültség idején zajlanak.

Bár a gyakorlatok valószínűleg felkeltik Teherán érdeklődését, az amerikai tisztviselő elmondta, hogy nem lesznek iráni célpontok makettjei, és hogy a gyakorlatok nem egy konkrét ellenfél köré összpontosulnak.

"Úgy gondolom, hogy a gyakorlat léptéke számos forgatókönyv szempontjából releváns, és Irán ebből levonhat bizonyos következtetéseket" - ismerte el a tisztviselő.

"Valójában leginkább arra szolgál, hogy megtapasztaljuk, hogy képesek vagyunk-e ilyen léptékű dolgokat végrehajtani az izraeliekkel a különböző fenyegetések egész sorával szemben".

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató