2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Amerikai lap: Hunter Biden beismerő vallomást tett - övé a hírhedt laptop

Hunter Biden ügyvédei korábban büntetőjogi vizsgálatot kértek a laptop tartalmának „fegyverként való felhasználása” miatt.

A New York Post értesülései szerint szerda késő este ismerték be Hunter Biden ügyvédei, hogy az évekkel ezelőtt „hírhedtté vált laptop”, amire egy delaware-i számítógépjavító műhelyben bukkantak, valóban az amerikai elnök fiának tulajdona.
Ezzel elismerte azt is, hogy a róla napvilágot látott „drogos szexvideókon és fotókon” ő szerepel, holott a baloldali sajtó, sőt maga Hunter is azt próbálta éveken keresztül elhitetni, hogy azok hamisítványok, és egy orosz dezinformációs művelet részei.

A lap hozzátette, hogy Biden fiának jogi képviselői 

büntetőjogi vizsgálatot kértek a laptop tartalmának „fegyverként való felhasználására” tett kísérletek miatt.

A Kathy Jennings delaware-i főügyésznek címzett 14 oldalas levélben Biden ügyvédje, Abbe Lowell azt állította, hogy a javítóműhely tulajdonosa, John Paul Mac Isaac „törvénytelenül” fért hozzá Hunter laptopjának adataihoz, és Donald Trump volt elnök személyes ügyvédjével, Rudy Giulianival együttműködve „fegyverként” használta fel a laptopon lévő „mocskos és terhelő tartalmakat Joe Biden ellen” – írta a New York Post.

A 2020-as elnökválasztáskor robbant ki a botrány
Mint ahogy arról korábban a Mandiner is beszámolt, 2020 novemberében robbant ki a laptop-botrány, nemsokkal az amerikai elnökválasztás előtt.
Eszerint az elnök (akkor még elnökjelölt) fia 2019 áprilisában egy delaware-i számítógép-javítóban hagyta laptopját, amiért sosem ment vissza és sosem fizetett érte. A szabályzat szerint az otthagyott laptopok egy idő után a bolt tulajdonába kerülnek, a tulaj pedig 2019 decemberében átadta azt az FBI-nak (egyes információk szerint az FBI kereste és bekérte a laptopot), de értesítette volt New York-i polgármestert, egyben Trump-jogászt, Rudi Giulianit, a merevlemez tartalmáról a Trump-tanácsadó Steve Bannon értesítette a lapot, a merevlemezről pedig Giuliani adott át egy másolatot a Postnak.

A MacBook Pro típusú laptopon talált levelezésekből az derült ki, hogy Hunter Biden dolgozott egy Burisma nevű ukrán energiacégnek, emellett arra lehetett következtetni, hogy Biden a cég képviselőjének, illetve más ukrán, orosz és kazah potentátoknak szervezett találkozókat, azaz lobbizott nekik. Egyes utalások szerint a találkozók némelyikén (legalábbis egyikén) apja, Joe Biden is részt vett.

Elterelő hadművelet
Az NBC News az eset kapcsán úgy fogalmazott, hogy az ügyvédi levél egy „elterelő jogi hadművelet”, amivel Hunter megpróbálhatja más síkra terelni a Biden-család korrupciógyanús ügyeivel foglalkozó kongresszusi vizsgálóbizottság munkáját.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató