2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Őrizetben a Fradi–Újpest-rangadó előtti tömegverekedés egyik szervezője

Bő egy órával a Fradi és az Újpest vasárnapi mérkőzése előtt verekedett össze a két csapat szurkolótábora a népligeti multifunkcionális csarnoknál, az MVM Dome-nál.

A történtek miatt a IX. kerületi rendőrségen eddig 14 gyanúsítottat hallgattak ki, két férfit – köztük az egyik szervezőt – őrizetbe vettek. A Police.hu híre szerint a tömegverekedésben egy ember súlyosan megsérült, többen könnyű sérüléseket szenvedtek. A rendőrök a helyszínen 13 embert fogtak el, a többiek elfutottak. A rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság miatt indított eljárást. Az előállított férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki – egyiküket, egy erőszakos bűncselekmény miatt korábban elítélt, mellékbüntetésként sportrendezvények látogatásától eltiltott 27 éves férfit őrizetbe vettek.

A rendőrök a beszerzett információk alapján február hatodikán egy 28 éves férfit is elfogtak a IV. kerületi lakásában. Ő a megalapozott gyanú szerint üzenetküldő alkalmazásokon keresztül szervezte a verekedést, és abban részt is vett. Az erőszakos bűncselekmény miatt korábban büntetett férfi nem tett vallomást, a rendőrök őrizetbe vették.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató