2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Jámbor András bejelentette: az aktivistáját véletlenül tartóztatta le a rendőrség

Van is alibije már Jámbor szerint...

A Pesti Srácok (PS) nyomán a propagandasajtóban az terjedt el, hogy az országgyűlési képviselő Jámbor Andráshoz köthető Szikra Mozgalom tagjai részt vettek azokban a brutális támadásokban, amelyeket hétvégén vélhetően szélsőbalos antifasiszta szimpatizánsok követtek el. Csütörtökön a PS már egy nőt is megnevezett, akit a lap szerint már letartóztatott a rendőrség. Az információt átvéve több lap már csak Jámbor aktivistájaként, viperás támadóként aposztrofálta a nőt. A Szikra Mozgalom egy közleményt jelentetett meg cáfolatként.

A Szikra azt írta, sem a szervezetet, sem Jámbort nem kereste meg a rendőrség, és hogy szerintük alaptalanul azonosították a nőt az erőszakos antifa csoport kísérőjeként. Erre több érvet is felhoztak. Úgy tudják, hogy a nő nem beszél idegen nyelveket, és tudomásuk szerint nem állt kapcsolatban külföldi antifa szervezetekkel. A Szikra úgy tudja, hogy a rendőrség egyetlen dolog alapján gyanúsítja a nőt, ez pedig az egyik tettesen lévő sál és kabát.

A közleményben azt írták, hogy tudomásuk szerint a három budapesti helyszín közelében sem járt a nő a támadások idején, és háromból két esetben tanúk is tudják igazolni, hogy még csak Budapesten sem volt akkor, míg a harmadik esemény idején otthonában tartózkodott.

A rendőrség hétfőn tartott sajtótájékoztatót a brutális támadásokról, amiket vélhetően szélsőbalos antifa szimpatizánsok követtek el Budapest több pontján. Egy körülbelül 15 fős csoport különböző felállásokban hajtotta végre az erőszakos cselekményeket jobboldalinak vélt emberek ellen. A rendőrség szerint összesen nyolc embert vertek agyba-főbe, közülük hárman szenvedtek súlyos sérüléseket, nekik csontjaik is törtek.

 

Ezt adta ki a Telexen közleményében a komcsi.

Ide kattintva pedig az igazság olvasható.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató