2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Az ELTE Radnóti tanári karának 40 százaléka bojkottálja az érettségit

Az akciót a tatai Eötvös József Gimnázium 32 pedagógusa indította el. A tiltakozásukhoz már csaknem 200 tanár csatlakozott – írja az ATV.

Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumában a tanári kar 40 százaléka bojkottálja az érettségit, tehát  mindenki beleállt, aki emelt szinten érettségiztet, és aki középszintű vizsgán elnök lehet – írja az ATV. A tanárok megbízási szerződéssel, külön juttatásért érettségiztetnek, így jogilag megtagadhatják a vizsgáztatást. Azonban a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete  szerint ez a tanároknak egy

nehéz morális kérdés, hiszen a céljuk a diákok felkészítése az érettségire és a sikeres vizsga.

A Tanítanék Mozgalom buzdítja az érettségi bojkottálására a pedagógusokat, szerintük az érettségiztetés nem kötelező, ráadásul az ezért kapott díjazás megalázóan alacsony. Az akciót a tatai Eötvös József Gimnázium 32 pedagógusa indította el. A tiltakozásukhoz már csaknem 200 tanár csatlakozott.

A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Gosztonyi Gábor nem tudta az ATV Híradó stábjának kérdésére megmondani, mekkora fennakadást okozna, ha több száz érettségiztető tanár kiesne a rendszerből.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató