2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Putyin kitüntette Steven Seagalt

Az egyik legmagasabb állami kitüntetést kapta a hollywoodi színész.

Az orosz elnök az egyik legmagasabb állami kitüntetést, a Barátságért Érdemrendet adományozta Steven Seagalnak. A jogszabály idézte az akcióhős „nagyszerű hozzájárulását a nemzetközi kulturális és humanitárius együttműködés fejlesztéséhez”– írja a Világgazdaság.

Az írásban kiemelték a 70 éves hollywoodi színész orosz külügyminisztérium humanitárius kapcsolatokért felelős különleges képviselőjeként végzett munkáját az Egyesült Államok és Japán kapcsán. 

Az érdemrendet annak az orosz és más nemzetiségű polgároknak adhatják, akik kiemelkedően erősítették a nemzetek közötti békét és barátságot, valamint gazdagították az orosz nemzetközi kapcsolatokat. Ennél a kitüntetésnél csak az Oroszországi Föderáció Becsületrendje magasabb rendű.

A harcművészetben is jártas Seagal régóta közel áll Putyinhoz. Az orosz elnöktől 2016-ban személyesen kapott orosz állampolgárságot és útlevelet. Többször foglalt állás az elnök mellett. Ukrajna 2017-ben nemzetbiztonsági okokra hivatkozva öt évre megtiltotta Seagalnak a beutazást.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató