2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

500 millió fontot ad Nagy-Britannia Franciaországnak, hogy megállítsák a csónakon átkelő migránsokat

Három év alatt közel 500 millió fontot (több mint 200 milliárd forintot) ad Nagy-Britannia Franciaországnak, hogy az a lehető legtöbb, csónakon átkelni próbáló migránst állítson meg – írja a Bbc. A pénzből plusz 500 rendőrt állítanak szolgálatba, és egy új fogdát is építenek Franciaországban.



A döntést pénteken Rishi Sunak brit miniszterelnök és Emmanuel Macron francia elnök jelentették be közös párizsi sajtótájékoztatójukon. Sunak elmondta: csak tavaly 30 ezer kis csónakos átkelést akadályoztak meg, és 500 embert tartóztattak le. Sunak szerint a pénz segít véget vetni az emberkereskedelemnek.

Hétfőn Rishi Sunak brit miniszterelnök egy olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely lehetővé teszi, hogy az illegálisan, főként a csatornán csónakokkal érkező migránsokat menedékkérelmi eljárás nélkül deportálják. A döntést az ellenzéki Munkáspárt és sokan mások kritizálták, Gerry Linekert, a BBC műsorvezetőjét felfüggesztették, amiért a nácikéhoz hasonlította a brit kormány migránsügyi kommunikációját.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató