2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kulabá őrjöng: meg fogják fizetni az árát, akik nem támogatták Ukrajnát

Ukrajna emlékezni fog azokra, akik támogatták az Oroszországgal fennálló konfliktusában, és felelősségre fogja vonni azokat, akik nem – figyelmeztetett Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a BBC-nek adott pénteki interjújában.

Azokat a döntéseket, amelyeket minden nemzet meghozott Oroszország ukrajnai katonai művelete során, “figyelembe fogják venni a jövőbeni kapcsolatok építésénél” – mondta Kuleba, hozzátéve, hogy azok

AZ ORSZÁGOK, AMELYEK ROSSZUL VISELKEDTEK A HÁBORÚ SORÁN ÉS ROSSZUL BÁNTAK UKRAJNÁVAL, MEG FOGJÁK FIZETNI AZ ÁRÁT.

“Ha bárki a világon azt gondolja, hogy azt, ahogy ez vagy az az ország viselkedett – vagy ahogyan Ukrajnával bántak történelmének legsötétebb pillanatában – nem fogják figyelembe venni a jövőbeli kapcsolatok építésénél, akkor ezek az emberek egyszerűen nem tudják, hogyan működik a diplomácia” – jelentette ki, megjegyezve, hogy “a háború olyan időszak, amikor választani kell. És minden választás fel van jegyezve”.

A miniszter azt is kifogásolta, hogy a Nyugat nem ad elég gyorsan fegyvereket Ukrajnának, rámutatva, hogy minden nap, amikor nem szállítanak fegyvereket, az egy nap, amikor néhány ukrán katona meghal a fronton.

 Oroszország azzal reagált Kuleba kijelentésére, hogy mindazt, amit mondott, már régen megértették az ukrán állampolgárok, ezért menekülnek még az ukrán külügyminisztériumból is.

Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő egy Telegram-posztban azt írta, hogy miközben Kuleba “ügyetlenül próbálja megfélemlíteni a világközösséget”, ezzel párhuzamosan a minisztériuma honlapján közleményeket tesz közzé, és keres “bárkit, aki nagyköveti szinten képviselheti a kijevi rezsimet külföldön”.

“HIÁBA VAN KÜLFÖLDI VALUTÁBAN A FIZETÉS, ÚGY TŰNIK, NEM TALÁLNAK SENKIT” – RTA ZAHAROVA.

Közben Oroszország rámutatott, hogy egyre több ENSZ-tagállam kezdi megkérdőjelezni a Moszkva és Kijev közötti konfliktus valódi természetét, mivel egyre szkeptikusabbak a Nyugat ukrajnai békefelhívásaival szemben.

“Nagyon gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy jelenleg nem Oroszország és Ukrajna harcol Ukrajnában. Ez egy NATO proxy háború Oroszország ellen az ukránok keze által, az utolsó ukránig” – mondta a múlt héten Dmitrij Poljanszkij, Moszkva ENSZ-missziójának helyettes vezetője.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató