2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Kubai elnök: Amikor az USA válsághelyzetbe kerül, akkor háborúba megy

Keményen beolvasott az ukrajnai konfliktusról Miguel Diaz-Canel kubai elnök.

Úgy gondolom, hogy ennek a konfliktusnak az eredetét eltorzították, és az amerikai kormány manipulálta, valamint hatalmas médiahatalmával az Oroszországgal szembeni megvetés érzetét keltette. Szerintem ez megerősítette a ruszofóbiát. És elrejtette a konfliktus valódi okait, és

Oroszországot a bűnös szerepébe helyezte.

Úgy vélem, hogy a konfliktus bűnösének maga az amerikai kormány tekinthető. És ez sokban hasonlít ahhoz, amit a történelemből tudunk arról, hogyan működik a jenki birodalom, az USA.

Amikor olyan válsághelyzetbe kerül, mint amilyet most tapasztal - háborúba megy, hogy megoldja a válságproblémákat.

És ott a katonai komplexum érdekeit helyezi mindenek fölé. Az iparnak háborúkra van szüksége, hogy fegyvereket adjon el, és a fegyverek eladásával megoldja a belföldi válságproblémákat, amelyekkel esetleg küzdenek. Évekkel ezelőtt az amerikai kormány megpróbálta bekeríteni Oroszországot, és a NATO határait közelebb vinni az orosz határhoz, és Oroszország ezt a helyzetet több éven keresztül elítélte. És végül elfogadhatatlan helyzethez vezettek. Aki úgy tűnik, hogy ennek a konfliktusnak a nagy haszonélvezője az amerikai kormány.

Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon tisztességtelen álláspont és nagyon rosszindulatú az a mód, ahogyan viselkednek. Nagyon szembetűnő, hogy éppen Európa, amely két korábbi világháború színhelye volt, amely a fasizmus és a nácizmus barbárságának színhelye volt, nem tanult elég leckét ahhoz, hogy valódi szerepet játsszon ennek a konfliktusnak a megelőzésében, amely egy harmadik világháborúhoz vezethet. És nagy aggodalommal figyelem, hogy a fasiszta, neofasiszta, idegengyűlölő és militáns eszmék hogyan terjednek ma magában Európában, amikor a világnak a békés egymás mellett élés felé kellene haladnia.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató