2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Liu Shaolin Sándor kínai rekordot korcsolyázott, a fivére kínai bajnok lett 1000 méteren

Ezen a hétvégén rendezik Kínában a rövidpályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságát, amelyen először versenyeznek kínaiként a Liu fivérek, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang. A második versenynapon, az 1000 méteres számban átütő sikerük volt – derül ki az Nso.hu cikkéből.



A verseny bajnoki címét ugyanis Liu Shaoang szerezte meg, és bár a döntő futamon csak a 3. helyen ért célba, az előtte bekorcsolyázó versenyző kizárást okozó szabálytalanságot követett el, így végül második helyet szerzett Liu Shaolin Sándor. Az arany- és ezüstérmes kínai páros jókedvét fokozhatta, hogy Liu Shaolin a szám elődöntőjében 1:22.490-es idővel kínai rekordot is elért.

A két korcsolyázó szombaton mutatkozott be kínaiként a kínai ob-n. Aznap az 1500 méteres távon mindketten bejutottak a döntőbe, ahol Liu Shaoang harmadik, Shaolin Sándor pedig a hatodik helyen végzett, míg 500 méteren Shaoang a harmadik, Shaolin pedig a negyedik helyen végzett.

A Liu testvérek tavaly novemberben jelentették be, hogy kínai színekben szeretnék folytatni a pályafutásukat. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) hozzájárult az országváltásukhoz, habár korábban arról volt szó, hogy több százmillió forintot kell visszafizetniük a szövetségnek. Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnök a napokban arról beszélt egy interjúban, hogy nem lenne egyszerű, de ha jönnének, visszafogadnánk a Liu testvéreket.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató