2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

A volt osztrák külügyminiszter szerint Európának a legrosszabb még hátravan

Az uniós importőröknek nagy nehézségekkel kell szembenézniük, ha az USA betiltja a cseppfolyósított földgáz exportját – írta Karin Kneissl volt osztrák külügyminiszter a Twitteren.

“A pala-boom elsősorban az alacsony kamatlábakon alapult. A hitel teremtette meg a folyamatos pénzáramlást. Ha az USA betiltja az LNG-exportot, hogy alacsonyan tartsa az árakat, akkor az összes újdonsült uniós importőrnek nagyon nehéz döntéseket kell majd hoznia. A józan ész hiányában a legrosszabb még hátravan Brüsszel számára” – mondta a volt miniszter.

Korábban a Bloomberg arról számolt be, hogy az amerikai termelők nem lesznek képesek az OPEC+ termeléscsökkentésének ellensúlyozásához szükséges szintre gyorsítani az olajkitermelést.

Az OPEC+ a koronavírusjárvány közepette csökkenő olajkereslet miatt 2020 májusában 9,7 millió hordóval csökkentette a kitermelést, majd többször is módosította ezeket a kvótákat.

2022 augusztusában szinte teljesen eltörölték őket, de november óta a szövetség ismét kétmillió hordóval csökkentette a kitermelést.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató