2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Toroczkai: Amit a Fidesz csinál, az számunkra nem nemzeti kormányzás

A Soros-blognak nyilatkozott a Mi Hazánk elnöke.

„13 éve jobboldali kormánya van az országnak, ami leuralta az egyetemeket, a múzeumokat, a tudományos és kulturális intézményeket, a filmet, a médiát. Ön mégis a főváros jelenlegi vezetését meg a Momentumot kárhoztatja pár pesti előadásért meg kiállításért. Nem aránytalan ez?

Most ugye a kultúráról meg a kiállításokról beszélünk, de nem csak erre utaltam. Ha az ember Budapestre repülővel érkezik, olyan utakon jön be a magyarok fővárosába, ami a világ legtöbb országában mélyen szégyellnivaló lenne. Ezekért a közállapotokért a jelenlegi főpolgármester is felelős. A főpolgármester rendelkezésére álló forrásokból a budapesti útviszonyokon biztosan lehetett volna javítani.

Karácsony előtt két cikluson át a jobboldal, a Fidesz vezette Budapestet. Tarlós alatt jobb volt?

Előtte Demszky még sokkal tovább regnált. És nem feltétlenül gondolom, hogy Tarlósnak sikerült ezt az uralmat megszüntetni. A Fideszt pedig nem tartjuk egyértelműen nemzetinek vagy jobboldalinak. A Fidesz liberális pártként indult, és főleg a fővárosi Fidesznél a mai napig megvan a liberális szárny.

Kiket tart ilyen liberális fideszesnek?

Olyan komoly nevekre vagy szimpatizánsokra gondolok, mint mondjuk Dopeman, akit azért nem feltétlenül sorolnék a hagyományos nemzeti oldalhoz. Amit a Fidesz csinál, az számunkra nem nemzeti kormányzás, és a Tarlós-érában sem volt az.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató