2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Folytatódik az árháború, 120 termék árát csökkenti az Aldi

Mintegy 120 termék árát csökkenti az Aldi a húsvéti időszak előtt. A Magyarországon működő üzletláncok már hetek óta árháborút folytatnak, a kormány egy árfigyelő rendszert is bevezethet a közeljövőben.

Az Aldi Magyarország is folytatja a húsvéti időszak előtti árcsökkentést: az áruházlánc az ünnep előtti héten 2023. április nyolcadikáig, illetve a készlet erejéig újabb, mintegy 120 termék – köztük 30 húsvéti csokoládé és édesség – árát csökkenti jelentősen, akár 60 százalékkal, továbbá egyes termékeknél mennyiségi kedvezményeket vezet be.

A most érvényes árak néhány terméknél már közel 40 százalékkal vannak az elmúlt hónapokban tapasztalt csúcsárhoz képest. Az árkedvezmény mértéke eltérő az egyes érintett termékcsoportoknál:

a zöldség-gyümölcsök esetében 25–50 százalék,
a húsvéti csokoládék és édességek esetében 7–31 százalék,
az Azon melegében látványpékség egyes termékeinél 33–50 százalék,
friss húsok, sonkák, felvágottak esetében 14–33 százalék,
a tejtermékek esetében 20–29 százalék,
üdítőitalok esetében 7–21 százalék,
vegyiáruk esetében 25–41 százalék.


Árháború Magyarországon

A többi áruházlánc is jelentős kedvezményt ad a húsvéti bevásárlás végösszegéből. A Tesco egyes árucikkek esetében 50 százalékos leárazásig is elmegy. Szerdai közleményük szerint nemcsak az árstopos termékek vásárlási limitjét emelte meg – sőt a tojás esetében el is törölte –, de a húsvét hetére a nagy családi reggelik és ebédek fontos hozzávalóinak is jelentősen csökkentette az árát. 

A SPAR és INTERSPAR áruházakban is újabb termékeknek csökken az ára. A Penny sem maradt alul az árversenyben, ugyanis bejelentette, január óta közel 400 termék árát csökkenti tartósan, akár 33 százalékkal.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató