2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Össztűz zúdult a kanadai kormányzóra, mert kiállt húsvétkor a keresztény értékek mellett

A liberálisok kritikáinak kereszttüzébe került François Legault québeci miniszterelnök, amiért húsvéthétfőn a katolikus vallást méltató üzenetet posztolt a Twitteren.


 
Legault húsvét hétfő reggel megosztotta Mathieu Bock-Côté kanadai szociológus, konzervatív író egyik írását a Twitteren.

 A québeci kormányzó a következő mondattal kommentálta Bock-Côté írását:

„A katolikus vallás olyan szolidaritási kultúrát alakított ki, amely kontinentális viszonylatban is megkülönböztet bennünket.”

Ezzel rögtön magára haragította a kanadai liberálisokat, akik több száz negatív kommenttel árasztották el a politikus Twitter-oldalát

A liberálisok szerint képmutatás, hogy miközben a tartományi vezető kiáll az állami szekularizmus mellett, a katolikus vallást romantikusan ábrázolja.

Legault később reagált a kommentárokra, hangsúlyozva, hogy fontos különbséget tenni a szekularizmus (az állam és az egyház szétválasztása) és „a francia-kanadaiak öröksége” között.

Legault-t 2018-ban választották meg Québec kormányzójává. Az egyik, már a regnálása alatt elfogadott törvény – a 21. törvényjavaslat – megtiltja a közalkalmazottaknak, köztük a tanároknak, hogy vallási szimbólumokat viseljenek a munkahelyükön.

(Hirado.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató