2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Kamu Geri bejelentette: veszélybe került Budapest finanszírozása

Az alkalmatlan főpolgármester felhívására "túlélőprogramot" készít Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes, mert a jelenlegi prognózisok szerint augusztusra 76 milliárd forintos hiánya lesz a fővárosnak.



Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: Karácsony Gergely főpolgármester két "tabut" határozott meg, e szerint maradnia kell a közszolgáltatások jelenlegi szintjének és ki kell fizetni a főváros cégeinél és intézményeinél dolgozó 27 ezer ember bérét.

Minden más nyitott kérdés - picsogta, majd hozzátette, "óvniuk kell" a budapestieket a válságtól, annak terheit nem háríthatják át rájuk azért, 


"mert a kormány nem tud, nem képes, nem akar segíteni".

Közölte azt is, várhatóan a jövő héten dönt a "túlélőprogramról" a főpolgármesteri kabinet, és az első döntéseknek már az áprilisi közgyűlésen meg kell születniük.

Karácsony: túlélünk, ha beledöglünk is

"Eddig minden erőnkkel óvtuk a budapestieket a válság és a kormányzati sarcpolitika következményeitől. De kormányzati elvonások miatt most Budapest finanszírozása veszélybe került. Mondtam már: túlélünk, ha beledöglünk is."

- írja a Facebook-oldalán. Hozzátette: "Két dolog azonban biztos: a közszolgáltatások jelenlegi szintje marad,  a béreket fizetni fogjuk. Ennek alapján készül a jövő hétre a budapesti túlélőprogram. A rendkívüli helyzet rendkívüli megoldásokat igényel. Megvédjük Budapestet!" - írja.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató