2024. május 07. - Gizella
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

Demkó Attila: A nyugati média szimplán megbukott ebben a kérdésben

Tavaly többször elmondtam, hogy alapvetően az ukránok támadják a zaporizsjei nukleáris erőművet.

„Tavaly többször elmondtam, hogy alapvetően az ukránok támadják a zaporizsjei nukleáris erőművet – és teljesen szürreális ahogy a nyugati média ismételgeti: az oroszok lövik azt az erőművet ami egyébként a kezükben van. Egyszerűen nem értettem hogy ezt az erős ellentmondást mondjuk egy olyan komoly cég, mint a BBC szimplán beveszi és az ukrán verziót copy-paste terjeszti.

Most az amerikai titkos iratok alapján a Times végre megírta a valóságot. Nem csak tüzérségi, hanem kommandós támadás is volt ukrán részről az erőmű ellen.

Fontos hangsúlyozni – az egészre nem kerül sor, ha nincs orosz agresszió – aminek indokai túlnyomórészt hamisak.

De ez akkor is rendkívüli felelőtlenség, a nyugati média pedig szimplán megbukott ebben a kérdésben, amikor a legirreálisabb ukrán narratívákat is átvették.

Persze azt is tegyük hozzá – amikor már nyilvánvaló a tévedés (az ukrán propaganda kritikátlan átvétele), nyugaton lehozzák a történetet – ami az orosz vagy kínai rendszerben nem történne meg.

Nem tudjuk menni rejtett bomba van még a szivárgó amerikai iratokban, de nekem egyre kevésbé tűnik úgy, hogy magányos szivárogtatóról lenne szó. A tippem: ez vagy orosz, de bizonyos jelek alapján inkább kínai művelet.

Döbbenetes sztori az, hogy Egyiptom lőszert akart szállítani – de Oroszországnak, azaz a legnagyobb arab állam nem hogy semleges, de lelke mélyén inkább Moszkvával van, stb. Sajnos csak 24 óra egy nap, nem győzöm olvasni, követni.”- írta Demkó Attila a Facebookon.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató