2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

A török ​​belügyminiszter szerint a világ gyűlöli az Egyesült Államokat

Süleyman Soylu török belügyminiszter egy isztambuli találkozón azt mondta, hogy az egész világ gyűlöli Amerikát - jelentette az Aydınlık nevű lap.

"Amerika továbbra is veszít a hírnevéből, <...> az egész világ gyűlöli Amerikát. <...> Európa Amerika bábja,  Afrikában minden állam gyűlöli azokat az államokat, amelyek kizsákmányolják őket"

- idézte a lap a belügyminisztérium vezetőjének nyilatkozatát.

Szerinte Európa nem létezik, szerepét nem szabad eltúlozni.

"Van Amerika. Európa egy vonat Amerika oszlopában. Nincs benne semmi különleges" - folytatta a magas rangú török tisztviselő.

Az európai vezetőket folyamatosan lejáratják, a népesség elöregszik, és Európa nehezen termel - mutatott rá Soylu.

Hangsúlyozta, hogy a Nyugat már nem rendelkezik szuverenitással.

"Már nincs meg ez a szuverenitásuk, de megpróbálják fenntartani a szokásaikat. <...> Törökország megváltoztatja a történelmet. Ez a választás az a választás, ahol ez a történelem teljesen meg fog változni. Ezért nyomul Amerika, ezért nyomul Európa. Ezért van Kandil, (az észak-iraki hegyek, ahol Ankara szerint a törvényen kívüli PKK, a Kurdisztáni Munkáspárt militánsai bujkálnak. - A szerkesztő megjegyzése) pánikolnak, és a PKK nyomul. Ez nem Tayyip Erdogan választása, ez Törökország jövő generációinak választása, Törökország teljes függetlenségének választása" - mondta a miniszter.

A török elnök- és parlamenti választásokat május 14-én tartják. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató