2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Kennedy: rengeteg ukránt ölünk meg bábuként az Oroszország elleni proxyháborúban

Sok ukrán hal meg az Oroszország elleni amerikai proxy-háború kedvéért – jelentette ki Robert F. Kennedy Jr. , nem sokkal azután, hogy bejelentette, demokrataként kihívója lesz Joe Biden elnöknek.

“Rengeteg ukrán embert ölünk meg bábuként egy két nagyhatalom közötti proxyháborúban” – mondta Kennedy csütörtök este a Fox News Tucker Carlson Tonight című műsorában.

“ERRŐL SENKI SEM BESZÉL. 14 EZER UKRÁN CIVIL HALT MEG, DE 300 EZER KATONA. AZ OROSZOK 7:1-8:1 ARÁNYBAN GYILKOLJÁK AZ UKRÁNOKAT. EZT NEM TUDJÁK FENNTARTANI. AMIT ERRŐL A HÁBORÚRÓL MONDANAK NEKÜNK, AZ EGYSZERŰEN NEM IGAZ”.



Kennedy nem nevezett meg forrást a veszteségek számadataihoz. Azt azonban elmondta, hogy saját fia is harcolt Ukrajnában a különleges erők fegyvereseként, és részt vett a tavalyi ukrán offenzívában Harkovban.

Ifjabb RFK a 35. elnök, John F. Kennedy unokaöccse, és Robert Kennedy, JFK igazságügyi miniszterének fia, aki később szenátor lett. Mindkét testvért végül meggyilkolták – Johnt 1963-ban, Robertet pedig 1968-ban, az elnökválasztási előválasztások idején.

Hosszú ügyvédi, környezetvédelmi és egészségvédő karrierje után Robert F. Kennedy Jr. szerdán háromórás bostoni beszédében jelentette be elnökjelöltségét. Az egyik rész alatt, amelyben elítélte a külföldi háborúkra költött dollárbilliókat, valaki megpróbálta megzavarni a beszédet azzal, hogy meghúzta a tűzjelzőt a helyszínen.

Carlson műsorában tartott ötperces interjúja során Kennedy megismételte, hogy az Egyesült Államok a pénznyomtatással az inflációt pörgeti, hogy 130 milliárd dollárt küldhessen Ukrajnának, miközben “az amerikai polgárok 57%-a nem tudna 1000 dollárhoz nyúlni, ha vészhelyzetben lenne”.

Miközben elismeréssel szólt az ukránok bátorságáróll, Kennedy feltette a kérdést, hogy vajon az USA a helyes okokból vesz-e részt a konfliktusban. Több külpolitikai tudóst idézett, akik szerint a Nyugat geopolitikai rémálmot idézett elő azzal, hogy Oroszországot közelebb sodorta Kínához.

A hónap elején megjelent “Pentagon Leaks” szerint az amerikai katonai hírszerzés becslései szerint az orosz veszteségek nagyjából kétszerese az ukránokénak, bár ez úgy tűnik, hogy kizárólag Kijev állításain alapul.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató