2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Boris Johnson: Én vagyok a Führer, Én vagyok a király, aki döntéseket hoz

Boris Johnson volt brit miniszterelnök “Führernek” és “királynak” nevezte magát beosztottjai előtt, amikor kormányfő volt – derül ki a Times által Johnson miniszterelnökségéről kiadott új könyvből.

“MINDENT ELLENŐRZÉS ALATT KELL TARTANOM. ÉN VAGYOK A FÜHRER. ÉN VAGYOK A KIRÁLY, AKI MEGHOZZA A DÖNTÉSEKET” – MONDTA ÁLLÍTÓLAG JOHNSON, AKINEK SZAVAIT IDÉZI A JOHNSON AT 10: THE INSIDE STORY CÍMŰ KÖNYV, AMELYET ANTHONY SELDON ÉS RAYMOND NEWELL ÍRT.

A könyvből az is kiderül, hogy Johnson a Konzervatív Párton belüli kritikusokkal, valamint a Sunday Times korábbi szerkesztőjével, Emma Tuckerrel szemben is illetlen szavakat használt.

Johnson 2022. július 7-én jelentette be lemondását miniszterelnöki tisztségéről és a brit Konzervatív Párt vezetői posztjáról. Szeptember 6-án, távozott hivatalából, ezt követően Liz Truss vette át a miniszterelnöki tisztséget. Truss október 24-ig töltötte be ezt a tisztséget, utódja és Nagy-Britannia harmadik miniszterelnöke tavaly Rishi Sunak volt, aki 1812 óta Nagy-Britannia legfiatalabb kormányfője és az első indiai származású miniszterelnök az ország történetében.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató