2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Német lap: a homofóbiát Magyarországon Putyin Oroszországához hasonlóan szítják

A Die Tageszeitung véleménycikke szerint azonban Novák Katalinnak sikerült elkerülnie, hogy „kínos bábként” viselkedjen.

A Die Tageszeitung vasárnapi véleménycikkében felidézi: Novák Katalin nem fogadta el az azonos nemű párok feljelentésére vonatkozó törvényt. A lap szerint Novák Katalin köztársasági elnök függetlenségről tett tanúbizonyságot azzal, hogy nemet mondott a parlament által elfogadott „feljelentő törvényre”, amely feljelentéseket ösztönözne

a közös gyermeket nevelő azonos nemű párok ellen”.

Novák azonban csak elébe megy az EU tiltakozásának, amelynek irányelvei tiltják a homoszexuálisok diszkriminációját – írják.  

„Kínos báb”

A köztársasági elnök a törvénytervezetet újratárgyalásra visszaküldte a parlamentnek: az LMBTQ családokról szóló passzust ki kell venni. A lap szerint

Novák így csak azt kerüli el, hogy „kínos bábként” viselkedjen.

Azt írják: Orbán Viktor azonban nem arról híres, hogy sietve engedelmeskedjen Brüsszelnek, így a fideszes parlamenti többség valószínűleg újra jóváhagyja a változatlan tervezetet, és egy második döntés után az államfőnek már nem lesz vétójoga. A lap szerint a homofóbiát Magyarországon a lakosság körében Vlagyimir Putyin Oroszországához hasonlóan szítják, amelynek erre vonatkozó szabályai inspirálhatták a magyarországi törvényhozást.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató