2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Tucker Carlson szerint az amerikai kormány cenzúrázza a médiát

A Fox News TV korábbi műsorvezetője, Carlson: az amerikai médiában betiltották a fontos témák megvitatását.

Tucker Carlson amerikai tévéműsorvezető a Fox News csatornától való távozása utáni első videóüzenetében azt mondta, hogy az amerikai médiában tilos fontos témák megvitatása.

„A jövőnket alakító nagy kérdésekről egyáltalán nem esik szó: több polgári szabadságjog, fejlődő tudomány, demográfiai változások, vállalati hatalom, természeti erőforrások <…> az erről szóló viták nem megengedettek az amerikai médiában” – mondta Carlson egy videóban a Twitteren.

A tévés megjegyezte: a médiában zajló viták "hihetetlenül ostobává" és "értelmetlenné" váltak, a fontos dolgokról szóló vitákat pedig "mind a politikai pártok, mind az adományozóik" döntése tiltotta meg.

"Az igazság győzni fog. Van elég hely, ahol hallod a szavakat. Hamarosan találkozunk" - ígérte az újságíró.

A Fox News április 24-én bejelentette Carlson távozását a csatornától. A döntést állítólag közös megegyezéssel hozták meg. Carlson további terveiről nem számoltak be. Az orosz "Soloviev.Live" projekt csapata munkát ajánlott neki Oroszországban. Az RT csatorna a Twitteren keresztül is megkereste Carlsont.

Carlson Joe Biden amerikai elnökkel szembeni kemény kritikájáról ismert. Carlson egyik legutóbbi műsorában nyomozást kért Hunter Biden amerikai vezető fia ügyében, és a demokratákat a hatalomvágyuk miatt "trüffelvadász malacokhoz" hasonlította.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató