2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

A magyar kormányhoz kerülhettek Joe Biden fiának privát képei és e-mailjei

Egy mintegy 129 ezer e-mailt, 36 ezer képet és 1300 videót tartalmazó merevlemezt adott át a magyar kormánynak – állítja Jack Maxey republikánus aktivista. Maxeyt a Guardian kereste meg egy más üggyel összefüggésben, ahol az aktivista arról beszélt, „Európában van, és éppen most adta oda a merevlemezt az Orbán-kormánynak Magyarországon”.

Mint a Guardian írja, arról a merevlemezről van szó, amely Joe Biden fiának, Hunter Bidennek egy laptopszervizben felejtett laptopjából került elő, amelyet a szerelő állítása szerint az FBI-nak és Rudy Giuliani volt New York-i polgármesternek, Donald Trump akkori ügyvédjének adta át. A sajtó ekkor többek közt arról cikkezett, hogy Hunter Biden pénzért cserébe legalább egy ukrán üzletembernek találkozót szervezett az apjával, az akkori alelnökkel. Ezen kívül további ukrán és kínai vállalatokat juttathatott előnyhöz Hunteren keresztül a korábbi alelnök.

Maxey az elmúlt években több portálnak is átadta az adatokat, többek közt a Washington Postnak, a Daily Mailnek, a német Bild és az osztrák Exxpress magazinnak, Chuck Grassley republikánus szenátornak és a svéd kormánynak is.

 

(Pestisrácok)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató