2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

A Mi Hazánk majálisan beszélt az elnöki kegyelemben részesült Budaházy György

Mindenkinek hálás, aki mellette állt az elmúlt másfél évtizedben.

„Az országot irányítókat, a döntéshozókat is köszönet illeti” – mondta Budaházy György, a Mi Hazánk Mozgalom majálisán a Bikás Parkban. Az eseményről a Magyar Nemzet számolt be. A lap azt írta, hogy Budaházy – aki a múlt héten kapott kegyelmet Novák Katalin köztársasági elnöktől – először azt kiáltotta,

 „Szabadság!”

majd háláját fejezte ki mindazoknak, akik az elmúlt másfél évtizedben mellette álltak, és azért dolgoztak, hogy ő és társai szabadlábra kerüljenek. Ezután arról beszélt, hogy „az ügy nem zárult le a mellékbüntetést és a költségeket illetően, de kis lépésekkel, jó emberek segítségével remélhetően ennek is vége lesz.

De most érezzük jól magunkat, örüljünk együtt, mert ez közös érdem”

– fogalmazott Budaházy.  

A párt elnöke is Budaházy szabadulásáról beszélt elsőként: a Budaházy Györgyék melletti kiállás erkölcsi és bajtársi kötelesség – mondta Toroczkai László. Hozzátette, nem érdekli, hogy emiatt csökken vagy nő pártja népszerűsége, elvi kérdés, hogy Budaházy mellett áll.

A Magyar Nemzet cikke szerint a majálisozó pártok közül egyébként a Mi Hazánk rendezvényén voltak a legtöbben, igaz rajtuk kívül csak az MSZP és a Magyar Munkáspárt tartott rendezvényt.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató