2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Kocsis Jámbornak: Maga egy Magyarország felforgatásán dolgozó, békétlenséget szító, külföldről támogatott, tőrőlmetszett kommunista

Megkezdődött az Országgyűlés kéthetes ülése kedden 13 órakor.

RÉTVÁRI: ÚGY TŰNIK AZ UTCAI ERŐSZAK BELEFÉR A BALOLDAL ÉRTÉKRENDJÉBE

Jámbor András a Párbeszéd képviselője felszólalásában arról beszélt, felháborító, a Szikra Mozgalom tagját ártatlanul vádolták meg az “antifa-ügyként” elhíresült támadásban való részvétellel. A politikus szerint mára nyilvánvaló, hogy az ügy nem szólt másról, mint egy rendszerkritikus aktivista és a közössége meghurcolásáról. Jámbor András arról is beszélt, hogy Kocsi Máté nyugodtan bármit közölhet a nyilvánossággal, amit tud róla, akár azt is, hogy szerint végig hazudtak az üggyel kapcsolatban. Hozzátette, nemcsak a Fidesz frakcióvezetője tud mindent Jámbor Andrásról, hanem ő is tud mindent saját magáról.

Rétvári Bence államtitkár válaszában kifejtette, Jámbor András az egyik zászlóvivője annak a szervezkedésnek, amellyel az antifa mozgalmat megpróbálják szalonképessé tenni Magyarországon. Az államtitkár botrányosnak nevezte, hogy  Jámbor András évek óta azt próbálja bemutatni, hogy az antifa-mozgalom egy támogatható, vállalható mozgalom. Rétvári Bence szerint a Párbeszéd politikusa és társai a szálláscsinálói az erőszakos antifa-megmozdulásoknak és folyamatosan mentehetik a mozgalmat. Az államtitkár úgy fogalmazott, az utcai erőszak úgy tűnik belefér a baloldal értékrendjébe. Felidézte, hogy korábban  erőszakot követett el a baloldal a Kossuth-téren, az Állami Számvevőszéknél, a Választási Irodánál, vagy akár nemrégiben a Karmelita kolostornál. Hozzátette, a kormánypártok számára viszont elfogadhatatlan, hogy 15 embert fényes nappal szélsőbaloldali merénylők megtámadjanak.

Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője Jámbor Andrásnak adott válaszában úgy fogalmazott:

Maga egy Magyarország felforgatásán dolgozó, békétlenséget szító, külföldről támogatott, tőrőlmetszett kommunista.

Hozzátette, elfogadhatatlan, hogy Jámbor Lenin és a bolsevikok gyilkos céljait kiszolgáló újságról nevezett el el mozgalmat. A politikus elmondta, hogy Jámbor András családtagjai és barátai munkaidőben elfoglalták a Józsefvárosi Önkormányzat épületét erőszakkal. Úgy fogalmazott:

Maguk kordont bontanak és az éj leple alatt bemocskolják a politikai ellenfeleik irodáit.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató