2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Szijjártó Péter: Istentelen ideológiák nyomásgyakorlásával nézünk szembe

„Az iskoláinkat NGO-k foglalnák el, amikor ezek a szülők jogait, a szülők kötelezettségeit, a szülők helyét is már megkérdőjelezik” – hangoztatta a külgazdasági és külügyminiszter.

Istentelen ideológiák nyomásgyakorlása zajlik, amikor az iskolákat különböző civil szervezetek akarják elfoglalni, amelyek megkérdőjelezik a szülők jogait és helyét, ezzel szemben a jövő a közösségépítésben van, és

itt kulcsszerepe van a katolikus egyháznak is

– közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Hegykőn.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a 220 millió forintos kormányzati és európai uniós támogatásból felújított Öreg iskola átadásán rendkívül fontosnak nevezte azon közösségek fenntartását, amelyek minden viharban együtt maradtak, ugyanis ezekre épül a magyar jövő.

A magyar közösségek jövője

„Magyarország jövője a közösségekben van, innen, Hegykőtől, egészen Kisvárdáig, vagy éppen Szobtól Röszkéig (...) Amíg ezek a közösségek összetartanak, addig meg is tartanak minket. És mindaddig, amíg ez így van, addig nyugodtak, viszonylag nyugodtak lehetünk a magyarság, a magyar nemzet jövője szempontjából is” – fogalmazott.

Rámutatott, hogy ezen közösségeket a múltban és a jelenben is számos kihívást érte és éri,

amire első példaként a rendszerváltásig tartó „istentelen diktatúra” brutális pusztítását említette, mondván, hogy az oktatás tönkretételével és az egyházak ellehetetlenítésével próbálták szétverni az ország jövőjét.

„Nincs új a nap alatt, mivel most is istentelen ideológiák nyomásgyakorlásával nézünk szembe, amikor az iskoláinkat NGO-k foglalnák el, amikor ezek a szülők jogait, a szülők kötelezettségeit, a szülők helyét is már megkérdőjelezik” – jelentette ki.

„Olyan időszakban élünk, amikor szép lassan – azt nem mondanám, hogy csöndben, de megpróbálván észrevétlenül – a kereszténység vált a világon a legüldözöttebb vallássá” – tette hozzá.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató