2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

A spanyol jobboldal vezére: A Fidesz jelöli ki az utat az európai konzervatívok előtt

Santiago Abascal, a VOX első embere az alábbiakat nyilatkozta.

„Az erősödő spanyol jobboldal pártjaként hogyan látja a jobboldal helyzetét Európában?

Különösen érdekes pillanatban élünk. A konzervatívok és reformisták családja és a körülöttük gravitáló erők most először rendelkeznek nagyobb súllyal az Európai Unióban, mint az ebben a politikai térben hagyományos referenciapontnak tekintett Európai Néppárt, amely hatástalannak bizonyult a választók vágyainak és aggodalmainak képviseletére. Ne feledjük, hogy az Európai Néppárt támogatja az összes olyan, a klímapolitikával kapcsolatos jogszabályt, amely szegénységre, deindusztrializációra és áttelepítésre ítéli nemzeteinket.

Ne feledjük, hogy az Európai Néppárt támogatja az Európai Unió föderalizációs irányvonalát, amely aláássa a tagállamok szuverenitását. Ne feledjük, hogy az Európai Néppárt egyetért a genderideológiával és más progresszív ideológiai klisékkel, amelyek támadják azokat a pilléreket, amelyekre a Nyugat épült: a személyes szabadságot, a családot, a közösséget, a zsidó–keresztény és a görög-latin hagyományokat. Ezzel az elhibázott irányvonallal szemben az Igazság és Jog Lengyelországa, a Fidesz Magyarországa vagy az Olasz Testvérek Olaszországa jelöli ki azt az utat, amelyet a Vox Spanyolország számára is szeretne.

A spanyol alkotmánybíróság elutasította a Vox követelését, hogy töröljék el a nemi alapon diszkrimináló állami iskolák finanszírozását. Melyek a hagyományos családmodellre leselkedő fő veszélyek a spanyol társadalomban, és hogyan küzd ellenük a Vox?

A progresszivizmus gyakorlatilag minden kulturális teret meghódított Spanyolországban. A televízió a woke-ideológia előőrse, de az audiovizuális szórakoztató platformok, az egyetemek és az iskolai tantermek is azokká váltak, ahol a tanárokat aktivisták váltották fel, a tudásátadás helyett pedig indoktrináció zajlik. Mindezeken az eszközökön keresztül a baloldalnak sikerül közvetítenie az üzenetét, amely gyakorlatilag az egyetlen, amit az átlagpolgár hallhat, ez pedig démonizál és elhallgattat mindenkit, aki szembeszáll a genderideológiával.

A Voxban azonban emberükre akadtak. Mi az összes fronton harcolunk. A diskurzus szintjén a Vox mérlegelés nélkül szembeszáll − ami Spanyolországban még soha nem történt meg − az egész progresszív társadalommérnöki programmal: nemcsak nyilatkozatokkal, hanem konkrét javaslatokkal is támogatja a család intézményét, amelyek célja a családok értékének növelése a társadalomban. Végül igazságügyi szinten pártunk az alkotmánybíróság elé vitte a jelenlegi, a baloldal által elfogadott oktatási törvényt és a transztörvényt, amely gyakorlatilag a nők eltörlésével jár, és visszafordíthatatlan károkat okoz a gyermekekben.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató