2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

A szabadság új értelmet nyert, írta első posztjában a börtönből szabadult Herczeg Zoltán

„A szabadság új értelmet nyert az elmúlt fél évem alatt. Szívből köszönöm családomnak, barátaimnak, támogatóimnak, vásárlóimnak a kiállást, kitartást, bizalmat, törődést, szeretetet. És azoknak is köszönöm, akik támadtak, bántottak, elfordultak. Mindkettőből sokat tanultam” – így kezdte bejegyzését Herczeg Zoltán divattervező a Facebookon, aki először posztolt a közösségi oldalra azóta, hogy 2022 októberében őrizetbe vették, majd letartóztatták.

A divattervezőt október 21-én fogták el a rendőrök drogkereskedelem gyanúja miatt. Felmerült, hogy Herczeget egy barátja csalhatta tőrbe. Herczeg Zoltán 2022. október végétől április végéig volt börtönben, azután a bíróság megszüntette a letartóztatását, házi őrizetbe került, nyomkövetőt is kell viselnie. Nemcsak Herczeg, hanem az ügyben letartóztatott másik férfi számára is házi őrizetet rendeltek el, ám, hogy ne tudjanak összebeszélni, a két gyanúsított csak külön engedéllyel hagyhatja el az otthonát, és csak hetente egyszer, két különböző időpontban, hogy biztosítsák a mindennapi életükhöz szükséges feltételeket.

„Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője a lapnak azt mondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró megszüntette a gyanúsítottak letartóztatását, és augusztus 20-ig nyomkövetős bűnügyi felügyeletbe helyezte őket.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató