2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Gréczy nagyon kiakadt Horn Gáborra - 2006-ban jogosan verték a csőcseléket

Amit írtál, az megalázza a mai rendszer ellen, és az oktatás szabadságáért vonuló diákokat, azok nemes törekvéseit.

„Úgy érezte a Gyurcsány-kormány államtitkára, hogy meg kell írnia a hvg.hu-nak, hogy őt 2006-ra emlékezteti, ahogy a diákokkal szemben erőszakot alkalmaztak a rendőrök a Karmelita kolostornál.

Azt írja Horn Gábor, hogy »a Gyurcsány-kormánynak magam is tagja voltam, határtalanul rosszul voltam a korabeli rendőri agressziótól, s egyáltalán nem mentve az akkori szörnyűségeket, megjegyzem, hogy akkor több mint kétszáz rendőr szorult egészségügyi ellátásra a tévészékház ostroma után, majd ezt követően mintegy »revansként« léptek fel a rendőrök a megbocsájthatatlan agresszióvál.«

Gábor, te melyik országban éltél 2006-ban?

Nem vetted észre, hogy betonlapokkal, baseball-ütőkkel, kövekkel, autókból irányítva támadtak a rend őreire 2006-ban? Nem revansként, hanem azért, mert Orbán tudatosan, előre megfontolt szándékkal összeeresztette a városban törő-zúzó garázdákat az Astoriánál rendezett fideszes nagygyűléssel. És mindez egy hónappal a tévészékház elleni gyalázatos támadás után. Mindezt azért, mert Orbán kétszer egymás után vesztett választást. (Így lehettél államtitkár…)

Szerinted a világon bárhol mit tesznek a rendőrök, ha megtámadják őket, ha kirakatokat zúznak be, autókat gyújtanak fel és törvénytelenül hidat foglalnak? Bizony, erőszakot alkalmaznak. Az a dolguk.

Idézhetted volna államtitkárként, és most is Nyitray András, akkori fideszes képviselő parlamenti bizottsági szavait, miszerint a rendőröknek éles lőszert kellett volna használni a rombolók ellen…

Felhozhattad volna, hogy aznap délelőtt még több, mint 50 ország állam- és kormányfője ünnepelte Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel a forradalom emlékét, aztán délután feldúlták a város békéjét, és az 56-os emlékmű esti avatására nem félt eljönni Kosáry Domokos, bezzeg Sólyom László. Emlékezhettél volna így is. De neked még most is erősebb a Gyurcsány-fóbiád, mint hogy tisztességesen viselkedj.

Gábor, ha »határtalanul rosszul voltál« 2006-ban, elfelejtettél kiszállni az államtitkári Audiból. Egyetlen szavad sem volt, mert kellett a sarzsi. De ha te így gondolkodtál a saját kormányodról, amelyben a pártod koalíciós partner volt, nem volt muszáj irodával, titkársággal »koalíciós« államtitkárnak lenni. Mindenki jobban járt volna, ha lemondasz. Talán a koalíció is erősebb lett volna.

Még szerencse, hogy Vásárhelyi Mária, Jánosi Katalin és mások pontosan látják, hogy a 2006-os semmiben nem hasonlítható a 2023-as rendőri magatartáshoz. Akkor romboló emberekkel szemben kellett megvédeni a rendőröknek önmagukat, és fenntartani a rendet, most meg békés diákokra támadtak.

Gábor, ilyenkor értik meg sokan, miért lett az a sorsa az SZDSZ-nek, ami.

Nagy szerepet vállaltál benne a saját erkölcstelenségeddel.

És szerencsére elég sokan vagyunk, akik még emlékszünk, mi történt 2006-ban, és mi történik 2023-ban. És merünk szembe menni a fideszes mantrával, amely az éles lőszer hiányolásától jutott el a gonosz rendőrökig.

Amit írtál, az megalázza a mai rendszer ellen, és az oktatás szabadságáért vonuló diákokat, azok nemes törekvéseit.

Nagy szégyen egy pedagógustól.”- írta Gréczy Zsolt a Facebookon.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató