2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Győrfi Pál is megszólalt Gálvölgyi János kórházba szállításával kapcsolatban

Vizsgálják, hogy miért nem érkezett ki időben a mentőautó.

Gálvölgyi Jánost szerdán légzési nehézségek miatt kórházba szállították. A színészt azóta intenzív osztályon ápolják. Gálvölgyihez mentőt hívtak, ám a kocsi nem érkezett meg időben, ezért végül saját családja vitte kórházba.

Az esettel kapcsolatban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Balázsék című reggeli rádiós műsorban elmondta, együttéreznek a családdal, és már el is indították a vizsgálatot az ügyben, írja a Blikk.

„Annyit tudunk, hogy beérkezett egy hívás, ami arról szólt, hogy rosszullét miatt kérik a mentőt. Utána, aki hívott minket, mivel nem ott tartózkodott, ahol a beteg, őt a mentésirányítók visszahívták a hozzátartozót, hogy pontosítsák, milyen állapotban van, mik a tünetek” – részletezte a rádióban az esetet, és hozzátette –

„P2-es sürgősségi kategóriába sorolták az esetet, ami nem a közvetlen életveszély kategória. Amikor a mentőt indították, körülbelül 41 perccel az első hívás után, akkor érkezett a telefon a hozzátartozóktól, hogy elindultak más járművel a kórházba”

– mondta, és hozzátette, nem számít, hogy valaki híres, vagy sem, minden esetben a beteg állapotának súlyosságát veszik figyelembe.

Stabil az állapota Gálvölgyinek

„A Gálvölgyi család ezúton értesíti a sajtó munkatársait, hogy Gálvölgyi János színművészt kórházban ápolják, állapota stabil, de a közeljövőben tervezett előadásait lemondja” – kezdte közleményét csütörtökön délelőtt a 74 éves színész családja, felesége és két lánya. A Gálvölgyi Judit, Gálvölgyi Eszter és Gálvölgyi Dorka közleménye szerint a színészt 2023. május 10-én, délelőtt a család szállította kórházba, miután súlyos légzési panaszok léptek fel nála.

„Gondos orvosi ellátásban részesül a SOTE klinikáján. Állapota súlyos, de stabil. Amennyiben állapotában változás állna be, arról a család tájékoztatni fogja a közvéleményt” – írták.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató