2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Zelenszkij megérkezett Rómába, találkozik a pápával, Melonival és az elnökkel

Volodimir Zelenszkij Rómába érkezett, és még szombaton találkozik az olasz elnökkel és miniszterelnökkel – jelentette a Rainews24 hírcsatorna.

Zelenszkijt a Ciampino repülőtéren fogadta Antonio Tajani olasz külügyminiszter és miniszterelnök-helyettes. Zelenszkij ezután várhatóan Sergio Mattarella elnökkel találkozik, majd Giorgio Meloni miniszterelnökkel folytat megbeszélést. Zelenszkijt délután Ferenc pápa fogadja majd. A la Repubblica című napilap szerint Zelenszkij Rómában maradhat éjszakára, mielőtt reggel Berlinbe repülne.

Az olasz rendőrség az ukrán elnök látogatására tekintettel fokozta a biztonsági intézkedéseket, repüléstilalmi zónát alakítottak ki a főváros központjában.

Az olasz rendőrség az elnök látogatásával kapcsolatban repüléstilalmi zónát is bevezetett: kutyás, mesterlövész és tűzszerészek ellenőrzik az egyes területeket, miközben a csatornákat, parkokat és a Tiberis folyót továbbra is megfigyelés alatt tartják. A biztonsági tervben összesen mintegy 1000 rendfenntartó vesz részt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató