2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Megszületett a megállapodás a Mol és a horvát fél között az olajszállításról!

A Janaf horvát olajvezeték-üzemeltető nemrég közölte, hogy olajszállítási és tárolási szerződést kötött a Mollal, az üzlet pénzügyi vonatkozásaival kapcsolatban nem közölt információt a vállalat.

A vonatkozó Janaf-sajtóközlemény értelmében ezekkel a megállapodásokkal sikeresen zárultak le a több hónapos tárgyalások, amik elősegítik a magyarországi és szlovákiai olajfinomítók biztonságos ellátását, és megerősítik a társaság jelentőségét Európa ezen részének energetikai stabilitása szempontjából. Az üzlet pénzügyi vonatkozásaival kapcsolatban nem közölt információt a vállalat.

A megállapodások értelmében

A JANAF 2,9 MILLIÓ TONNA OLAJAT SZÁLLÍT, ÉS 79 385 KÖBMÉTER OLAJAT FOG TÁROLNI A KRK SZIGETEN TALÁLHATÓ OMISALJ TERMINÁLON, VALAMINT 70 000 KÖBMÉTER NYERSOLAJAT A SISAK TERMINÁLON.

A Mol nevében az üzleteket a társaság anyavállalatának, továbbá a Moltrade Mineralimpex Trading kereskedelmi egységének, valamint a Mol szlovákiai leányvállalatának, a Slovnafta olajfinomító vállalatnak a tisztviselői írták alá - tette hozzá a Janaf.

(portfolio)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató