2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Kadirov emelte a tétet: 128 páncélozott járművel riogatja az ukránokat

Kínaiak által gyártott „Tigris” típusú páncélozott járművek álltak szolgálatba a Vlagyimir Putyinhoz lojális csecsen vezető, Ramzan Kadirov biztonsági erőinél – szúrta ki a Ukraine Weapons Tracker, és nyomán a Portfolio.hu., amit a PestiSracok.hu szemlézett. A csecsen vezér ezzel el is dicsekedett a közösségi médiában. 

A csecsen vezér, Ramzan Kadirov az alábbiakat közölte:

Az különleges hadműveltben részt vevő csecsen egységek anyagi és technikai felszerelésének kérdése az egyik legfontosabb prioritásunk. E tekintetben rendszeresen vásárolunk katonai felszereléseket, amelyekkel katonáink sokkal hatékonyabban tudják ellátni feladataikat. Kedden személyesen ellenőriztem az új tétel katonai járművek minőségét és képességeit, amely száz kisteherautót, páncélozott személyszállítót, páncélozott járművet és teherautót tartalmaz. A személyzet magas fokú védelme mellett a páncélozott járművek rendkívül manőverezőképesek, terepjárók és könnyen kezelhetők. A hadművelet kezdete óta több mint ezer darab katonai felszerelést szereztünk be katonáink számára, köztük 128 páncélozott járművet. Ezzel kiküszöböltük a csecsen akhmat egységek szállítási ellátásának problémáját, ami végső soron a magas hatékonyságukat eredményezte. Többször megjegyeztem, hogy a különböző részlegek és egységek közötti minőségi együttműködés a kulcsa az ukrajnai hadműveletben aratott gyors győzelmünknek. Mindannyian Vlagyimir Putyin legfőbb főparancsnok utasításait követjük, ezért fontos, hogy államunk és a felszabadított területek védelmére összpontosítsunk minden bűnözői beavatkozástól. Ez a nemes cél egyesítette hazánk bátor fiainak százezreit a legfőbb főparancsnok, Vlagyimir Putyin orosz elnök parancsnoksága alatt. Az Akhmat egységek csecsen harcosai a legméltóbb helyet foglalják el a haza katonáinak e plejádjában, és erre a tényre nemzedékről nemzedékre büszkék leszünk!

 

A háborús fórum a Twitterről fotókkal is igazolta állítását, valamint idézte Kadirov csecsen vezetőt, aki egyenesen kijelentette: az eszközök a „különleges műveleti zónában,” vagyis az ukrajnai háborúban fognak szolgálatot teljesíteni.

Az első amerikai hírek januárban jelentek meg arról, hogy Kína fegyvereket akar exportálni Oroszországba. Egyes informácók szerint kézifegyverek átadására már korábban is sor került a kínaiak részéről, azonban a páncélozott járművek egyértelműen más szintet jelentenek.

És hogy mi jöhet ezután? Nagy valószínűséggel az USA szankciókat fog kivetni a gyártóra, a kínai Shaanxi Baoji Special Vehicles Manufacturing Co.-ra. Hogy az államközi kapcsolatok hogy alakulnak, az a következő napok ( és az első amerikai reakciók függvénye.

Kicsi a valószínűsége, de nem kizárt, hogy a járműveket Kína valamelyik oroszbarát feltörekvő országnak adta el, majd ők adták tovább a páncélosokat Kadirov biztonsági erőinek. Ha ez a helyzet is áll fenn, az eleve feszült amerikai-kínai diplomáciai viszonyon aligha javít majd a csecsen vezető által közzétett videó, jegyzi meg cikke végén a lap.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató