2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Kiakadtak az ukránok, mert Musk megosztotta Tucker Carlson videóját, melyben az ukránokat vádolja a gátrobbantással

Mikhail Podolyak, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója bírálta Elon Musk üzletembert, amiért a híres amerikai műsorvezető, Tucker Carlson videóját újra közzétette a Twitteren.


Podolyak erős kritikát tett közzé a Twitteren.

Carlson, aki gyakran kritizálja az amerikai hatóságokat, egy új videóban azzal vádolta Ukrajnát, hogy felrobbantotta a Kahovskaya vízerőmű gátját. Azzal érvel, hogy a vízerőmű megsemmisítése jobban árt Oroszországnak, mivel a katasztrófa veszélyezteti a Krím vízellátását. Vagyis szerinte a helyzet előnyös Ukrajna számára. Tucker Carlson emlékeztetett a gát Ukrajna általi tavalyi ágyúzására és az Északi Áramlatok aláásására is.

Musk újra közzétette ezt a Carlson-videót azzal a felirattal, hogy különböző véleményeket szeretne látni a közösségi oldalán.

(Tucker Carlson videóját cikkünk megjelenéséig közel 98 millióan nézték meg)

Podolyak erre reagált.

"Oroszország kiaknázza a megszállt vízerőmű zsilipjeit, és felrobbantja a Kahovka-gátat. Ez egy axióma. Egyes világmédiák:" Ki a hibás? Nehéz megmondani... Soha nem fogjuk megtudni az igazságot..." Bár az igazság nyilvánvaló. Elon Musk: "Ötlet, hallgassuk meg Tucker Carlson összeesküvés-elméletekkel írt blogját, hogy Ukrajna csinálta!" Ez valamiféle az abszurditás nyilvánvaló formája? Vagy ez annak az elméletnek a bizonyítéka, hogy minél abszurdabb a hazugság, annál könnyebb eladni?" - írta Podolyak.

Részlet Carlson beszédéből:

- Zelenszkij vezeti Ukrajnát. Nyugodtan elfogadjuk, hogy neki semmi köze nem volt a kahovkai vízerőmű lerombolásához...nem is lehetett. Zelenszkij túl tisztességes a terrorizmushoz. De ha megnézzük őt a tévében, más benyomást kelthetünk. Egy izzadt patkányarcú, komikusból lett oligarcha, keresztényüldöző, a BlackRock barátja. De ne higgyenek a szemüknek, Zelenszkij úr jó ember. Mi több - a legjobb! Ahogy George Bush mondta, ő a mi generációnk Churchillje. A világ összes embere közül csak a tornacipős, nagyszemű ravasz ember az egyetlen, aki nem tudna felrobbantani egy gátat. Ő egy szent! Bűntelen!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató