2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

A Várnegyed legyen tabu a tüntetők előtt!

A demokrácia nem ott kezdődik, hogy néhány száz ember megbéníthatja az állam működését, korlátozhatja vezetői­nek a mozgását – írja Horváth József nemzetbiztonsági tanácsadó a Magyar Nemzetben, amit a Mandiner szemlézett.

A Sándor-palota és a karmelita kolostor közvetlen környezetében rendszeressé váltak az erőszakos tüntetések – vélekedik Horváth, majd így folytatja: 

"Márpedig Magyarország elnökének és miniszterelnökének munkahelye nem lehetne erőszakos politikai demonstrációk célpontja. Arra ott van számos terület a fővárosban. Az állam normális működését nem szabadna kockára tenni néhány politikailag motivált vágóképért. Igaz, hogy az Európai Bizottság alelnöke, Vera Jourová így látványosan szörnyülködhet a tüntetésekről készült felvételeket nézegetve.

Azonban rögtön tegyük föl azt a kérdést: melyik nyugati fővárosban engednének miniszterelnöki vagy köztársasági elnöki hivataloktól alig néhány tíz méterre erőszakos tüntetéseket?

Egyikben sem. Az ellenzéki médiában elhangzó cinikus felhangok »állítólagos« építési kordonokról, régészeti feltárásokat védő ideiglenes kerítésekről csak további olajat öntenek a tűzre ahelyett, hogy legalább ebben politikai konszenzusra törekedne minden érintett. Elvégre az ellenzék is azzal a hittel politizál, hogy egyszer majd ők veszik birtokba azokat az irodákat.

Mindenkinek tudomásul kellene venni, hogy ezek a helyszínek tabuk.

A demokrácia nem ott kezdődik, hogy néhány száz ember megbéníthatja az állam működését, korlátozhatja vezetői­nek a mozgását. A budai Várnegyed sokunk által örömmel és büszkeséggel figyelemmel kísért rekonstrukciójának eredményeként kialakul a régi-új kormányzati központ, amely viszonylag szűk helyre koncentrálja a vezetőket és munkatársaikat. Biztonságos közlekedésük pedig alig néhány útvonalra korlátozódik”

– írja cikkében a szakértő.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató