2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Kanadában kiakadt egy tanár, amiért a muszlim diákok nem vettek részt az iskolai a Pride-on

A pedagógus azt mondta a muszlimoknak, ha így folytatják, akkor nem lehetnek kanadaiak és nem tartozhatnak az országhoz.

A kanadai Albertában muszlim diákokat részesítettek megrovásban egy osztályban, amiért kihagyták a Pride témájú eseményeket – azt közölték velük, hogy ha így folytatják, akkor nem lehetnek kanadaiak és nem tartozhatnak az országhoz – írja a Mandier.

A Londonderry School meg nem nevezett tanára azzal próbálta büntetni a diákokat, hogy megjegyezte, osztálytársaik megjelentek miattuk a ramadán alatt:

„Tiszteletet mutatnak az osztály iránt – a vallásuk iránt” – mondta állítólag a pedagógus. Aki később megjegyezte: más országokban kivégeznek homoszexuálisokat, és ha valaki az osztályból ezt helyesli, annak el kell hagynia Kanadát.

A tanár szerint a dolog kéirányú:

„Ha azt akarod, hogy tiszteljenek azért, aki vagy, ha nem akarod, hogy előítéletesek legyenek veled szemben a vallásod, bőrszíned, akármid miatt, akkor jobb, ha visszaadsz az embereknek, akik különböznek tőled. Ez így működik. Ez egy csere.” Hozzátette: „Kanada nem ebben hisz. A szabadságban hiszünk. Abban hiszünk, hogy az emberek összeházasodhatnak bárkivel, akivel akarnak. Ez van a törvényben – és ha úgy gondolod, hogy nem ennek kéne lennie a törvénynek, akkor nem lehetsz kanadai.”

Jamal Osman, az edmontoni mecset közösségének alelnöke azzal kommentálta az ügyet: a tanár szerint ha más véleményen vagy, akkor az nem kanadai dolog. De a „sokszínűség és befogadás nem azt jelenti, hogy csak egyféleképpen gondolkodunk.”

A kanadai muszlimok nemzeti tanácsának közleménye szerint a dolog „mélyen aggasztó”, a tanár viselkedése „mélyen iszlamofób”.
  

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató