2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Késes támadás Annecy-ben: polgári gyűlést szerveztek az áldozatok támogatására

A férfi ellen, aki csütörtökön egy annecyi parkban megkéselt két felnőttet és négy nagyon fiatal gyermeket, vádat emeltek, "gyilkossági kísérlet miatt", szombaton őrizetbe vették anélkül, hogy egy szót is szólt volna - írja a BFMTV.

Annecy lakosai, akik megmozdultak a bestiális támadás után, amelyben ezen a héten hat ember megsérült, köztük négy nagyon fiatal gyerek.

Vasárnap délelőtt gyűltek össze az emberek a tó partján az áldozatok támogatására rendezett polgári felvonuláson, akik már túl vannak a veszélyen.

Délelőtt 11 órakor kezdődött az esemény:

A polgári gyűlés François Astorg polgármester beszédével kezdődött

François Astorg, Annecy polgármestere beszéddel kezdi a polgári gyűlést,

"A kegyetlenséggel szemben mindig tehetetlenek vagyunk" - mondja François Astorg.

"Ilyen fájdalommal szemben a szavak túl gyengének tűnhetnek"

- mondta

"A kegyetlenséggel és a barbársággal szemben mindig tehetetlenek vagyunk. Hogyan válaszoljunk? Hogyan fogalmazzuk meg a megfelelő szavakkal egy olyan tragédiát, amely felfoghatatlan?" - tette fel a kérdést a polgármester.

"Az empátia és a bátorság, ahogyan ma önökhöz beszélek, az első védelmi vonal az emberi őrülettel szemben" - tette hozzá François Astorg.

A támadástól "megrémülten és megsértve" François Astorg elítéli "a kimondhatatlan tettét", amely a "béke menedékét" "terror színterévé" változtatta.

„Nincs más választás, mint egységben, közösségben, reménnyel válaszolni” – teszi hozzá.

A polgármester köszönetet mond a támadásban résztvevőknek

François Astorg üdvözli Henri, Lilian és az önkormányzati ügynökök "bátorságát", akik megpróbálták megállítani a támadót, valamint a rendőrség és a segélyszolgálatok gyors reagálását.

 

Eric Zemmour (korábbi elnökjelölt) kemény véleményt fogalmazott meg

A 40 éven át tartó, teljesen őrült bevándorlás, ahol az emberek különböző, sőt ellenséges civilizációkból érkeztek, az erőszak minden formájának robbanásszerű terjedéséhez vezetett. Ez a sértéstől a gyilkosságig terjed, beleértve a lopást és a nemi erőszakot is. Ezt nevezem „mindennapi dzsihádnak”, vagyis azt, hogy egy másik civilizáció állandó háborút folytat ellenünk a mi földünkön.

Akár "támadásról", "terroristáról", "bűnözőről" beszélünk, nem számít a minősítés. Ami számít, hogy Franciaországban gyerekeket fenyegetett meg és súlyosan megsebesített egy idegen, akinek soha nem lett volna szabad ott lennie - tette hozzá Zemmour.

Az uralkodó doxával ellentétben nem csak az illegális bevándorlást akarom betiltani, hanem a legális bevándorlást is, amely történelmi katasztrófát okoz hazánkban.

Zemmour elmondta:

Ma Franciaországban naponta 120-140 késes támadás történik! Naponta! A 60-as években csak 3-4 szúrás volt kétévente. Ez a bevándorlás és az emberek változásának eredménye.

 

Abdalmasih H.-t, a szír migránst olyan magánzárkába helyezték, ahol nem tud elkövetni öngyilkosságot

Abdalmasih H.-t, az Annecyben elkövetett késes támadás után letartóztatott férfit öngyilkosság elleni cellába helyezték - tudta meg a BFMTV az ügyhöz közel álló forrásból.

Ez egy szinte üres cella, amelyben nincsenek olyan tárgyak vagy eszközök, amelyek lehetővé tennék, hogy a fogvatartott öngyilkosságot kíséreljen meg. A cellában videokamerák is vannak.

 

Marine Le Pen is kiakadt

Marine Le Pen szerint az Annecy-ben történt tragdia, a babakocsiban ülő babák megtámadása a végső barbárság. Voltak kudarcok: ez az egyén nem volt rendes helyzetben, és januárban kellett volna távoznia - mondta.

A jobboldali Nemzeti Tömörülés elnöke kemény kérdéseket tett fel:

Ki adta a vezetőinknek a felhatalmazást arra, hogy feladják a szuverenitásunkat a bevándorlás ellenőrzése és a határaink védelme terén?

Az Európai Unió nem adhat magának olyan hatásköröket, amelyek a nemzeti kormányok kezében kellene, hogy legyenek. 

Le Pen hozzátette:

A franciák határozott döntéseket követelnek a bevándorlással kapcsolatban. Népszavazásra van szükség a bevándorlásról, ez az egyetlen módja annak, hogy visszaszerezzük az irányítást. Nem fogadom el, hogy többé nem mi döntjük el, ki lép be és ki marad a talajunkon

Le Pen megemlítette a legújabb EU-s terveket is:

Gérald Darmanin megállapodott a többi európai miniszterrel a „Menekültügyi és Bevándorlási Paktum” egyik szakaszában, amely a migránsok európai országokba történő erőszakos „áttelepítéséből” áll. 

Mint ismert, az Európai Unió a tagállamokra erőszakkal erőltetné rá a migránsokat. Magyarország és Lengyelország tiltakozott a tervek ellen.

Orbán Viktor a Facebookon írta meg:

Brüsszel visszaél a hatalmával. Át akarják telepíteni Magyarországra erővel a migránsokat.
Ez elfogadhatatlan! Erőszakkal akarnak bevándorlóországot csinálni Magyarországból.

 

Száz nyomozó

A nyomozás tovább folyik, hogy "megértsék a motivációit" - húzta alá a maga részéről Damien Delaby, az igazságügyi rendőrség zónafőnöke, kifejtve, hogy az ügy több mint száz nyomozót mozgósított.

 

Emmanuel Macron üdvözli a hétköznapi hősöket

A vasárnapi tüntetés során Annecy EELV polgármestere, François Astorg azt tervezte, hogy tisztelegni fog mindazok előtt, akik a támadás során "bátran és professzionálisan cselekedtek".

E hétköznapi hősök között két önkormányzati ügynök egy lapáttal próbálta megállítani a támadót, egy fiatal vízibicikli-kölcsönző és egy matematikatanár próbált beavatkozni, egy gyerekfelügyelő sietett kimenteni két sérült gyereket, egy fiatal katolikus turista megpróbálta lefegyverezni a támadót…

Macron elnök már pénteken, a Haute-Savoie prefektúrában szervezett hivatalos ünnepségen kifejezte "háláját" nekik. Nevezetesen időzött Henrinél, a fiatal katolikus zarándoknál, akit a közösségi oldalakon "hátizsákkal járó hősként" ünnepeltek.

 

Florian Philippot: Nos, megállunk?

A The Patriots nevű jobboldali párt elnöke, Florian Philippot is kritizálta az EU-s erőszakos migránselosztását.

Az Annecy-ben elkövetett támadás után tudnod kell, hogy az Európai Bizottság éppen ebben a pillanatban készíti elő a „migránsok kényszerelosztásának” szövegét:

120 000 migránst, amelyet az államoknak kell szétosztaniuk évente! Elutasítás esetén: migránsonként 22 000 € pénzbírságot kell fizetni az EU-nak.

Nos, megállunk? - tette fel a kérdést a politikus.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató