2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Macron felszólította Iránt, hogy azonnal hagyjon fel Oroszország támogatásával

Emmanuel Macron francia elnök szombaton Ebrahim Raiszi iráni elnökkel folytatott telefonbeszélgetése során felszólította Teheránt, hogy azonnal hagyjon fel Oroszország támogatásával az ukrajnai konfliktusban – jelentette az Agence France-Presse az Elysée-palotára hivatkozva.

A megbeszélés részeként a francia államfő “súlyos humanitárius és biztonsági következményekre figyelmeztetett amiatt, hogy Irán drónokat szállít Oroszországnak”, és felszólította Teheránt, hogy azonnal hagyjon fel Oroszország támogatásával – jelentette a hírügynökség.

Korábban Mohammad Dzsamszidi, az iráni elnöki adminisztráció politikai ügyekért felelős helyettes vezetője közölte, hogy Ebrahim Raiszi iráni elnök szombaton telefonbeszélgetést folytatott francia kollégájával, Emmanuel Macronnal, a felek a Párizs és Teherán közötti kapcsolatok alakulásáról tárgyaltak, a beszélgetés másfél órán át tartott.

A nyugati országok többször is azt állították, hogy Irán drónokat szállít Oroszországnak, Moszkva és Teherán viszont tagadta a vádakat.

Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerint a témát mesterségesen generálta az amerikai média. Ukrajna ráadásul soha nem mutatott be olyan bizonyítékokat, amelyek a drónok iráni származását igazolják.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató