2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Már nem munkaerő felesleg, hanem munkaerőhiány van Magyarországon

Toroczkai László napirend előtt arról beszélt, hogy a vasárnapi időközi választáson képviselőjük Békés városában megverte a Fidesz jelöltjét, ami azért is történhetett, mert a magyarok nagyon fel vannak háborodva a kormány intézkedései miatt, így a kutakkal kapcsolatos tervek miatt is – írja a Magyar Nemzet.

Jó, hogy sikerült jobb belátásra bírni a kormányt és meghátrált ebben az ügyben – közölte a Mi Hazánk frakcióvezetője. Hangoztatta: a rossz, elhibázott gazdaságpolitika miatt üres az államkassza, ezért talál ki a kormány újabb sarcokat, és még mindig nem érti, hogy a gazdaságpolitika a hibás. Valóban tiltakozni kell a gazdasági migránsok elosztása ellen, de az sem jó, hogy a kormány vendégmunkások beáramlását lehetővé tevő törvényt akar elfogadtatni az Országgyűléssel – mondta. 

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára úgy válaszolt, hogy bár a képviselő szerint elhibázott a kormány gazdaságpolitikája, a tények nem ezt mutatják. Egymillió új munkahely jött létre, amit a baloldali képviselők teljesíthetetlennek tartottak, az EU legjobbjai közé tartozik a gazdasági növekedés, és a kormány hatékony gazdaságfehérítő intézkedéseket hozott – sorolta.

 Úgy vélte, ma már nem munkaerő felesleg, hanem munkaerőhiány van Magyarországon, ezért a gazdaság teljesítményének fenntartásához szükséges lépéseket tesz a kormány.

Nyilván mindenki mindent megtesz annak érdekében, hogy a gazdaság teljesítményét fenntartsa. Ehhez szükségesek azok a lépések, amelyek a határon túli magyaroknak teszik lehetővé, hogy könnyebben dolgozhassanak hazánkban

 - mondta az államtitkár. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató