2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Egy férfi szakadékba lökött két lányt, egyikük meghalt

Egy férfi szerda délután megtámadott két turistalányt a német Neuschwanstein kastély melletti egyik turistaösvényen. A férfi mindkét lányt lelökte egy szikláról,egy 50 méteres szurdokba. Az egyik lány életét vesztette kórházba szállítása után.

A támadó és áldozatai a Mária-gyalogoshídnál találkoztak. A híd, mely 90 méterrel a Pöllat-szurdok felett vezet át, népszerű úti cél a turisták körében. Többek között szép kilátás nyílik róla a közeli kastélyra is. A támadó a hídtól egy kilátóponthoz vezető, nehezen belátható ösvényre irányította a két lányt, ezután támadta meg egyiküket. Ekkor közbeavatkozott a lány barátnője, akit viszont a szurdokba lökött a férfi.

Ezután valószínűleg megpróbálta szexuálisan zaklatni a másik lányt, mielőtt őt is az 50 méteres szakadékba lökte.

A helyszínre érkező mentők mindkét lányt kórházba szállították. A súlyosabb állapotban megtalált 21 éves lány az éjszaka folyamán meghalt a kórházban. Társa túlélte a támadást.

Az elkövető elmenekült a helyszínről, a rendőrség nagy erőkkel, többek között helikopterekkel kezdte meg a keresését. Nem sokkal később el is fogták, nem messze a támadás helyszínétől, a 30 éves amerikai férfit ezután letartóztatták.

A támadás indítéka még ismeretlen. A rendőrök további bizonyítékokat gyűjtenek a helyszínen, valamint tanúk jelentkezését is várják, hogy a lehető legjobban rekonstruálni tudják a támadás körülményeit.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató