2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Ötezer fekete zászlóval lepte el a Momentum a Belügyminisztérium melletti teret

Ma is akciózott a hazaáruló Momentum.

A Momentum Mozgalom közleménye:

5000 fekete zászlóval borította be a Belügyminisztérium melletti Széchényi teret a Momentum, amivel a tavaly felmondott több mint 5000, illetve a bosszútörvény miatt felmondani készülő, újabb nagyjából 5000 tanárra hívták fel a figyelmet.

Az akcióról szóló Facebook-videóban Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője elmondta, hogy a magyar oktatás súlyos válságban van és ennek az egyik legnagyobb tünete a tanárhiány.

"Az iskolák közel felében nincs elegendő matektanár, az iskolák harmadában kevés a nyelvtanár és a természettudományos tanár. Hova fog ez vezetni? Ki fogja így megtanítani a gyerekeinket számolni? Ki fogja őket megtanítani írni? Ki fogja őket megtanítani arra, hogy ki volt Vörösmarty Mihály?" – tette fel a kérdéseket a videóban Orosz Anna.

A Momentum politikusa kiemelte, hogy már most Európa sereghajtói vagyunk a diplomások arányában és ez csak romlani fog, ha minden így megy tovább és egy teljes generáció, valamint teljes nemzetünk kerül veszélybe.

"A gyász mellett pedig figyelmeztetünk is: nem hagyhatjuk tovább, hogy lezüllesszék a magyar oktatást. Ezért radikális eszközhöz folyamodunk. Arra kérjük az Európai Bizottságot, hogy kösse az uniós pénzek kifizetését a státusztörvény visszavonásához, az 50%-os pedagógus-béremeléshez, és a magyar oktatás átfogó reformjának elindításához" - zárta mondandóját Orosz Anna.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató