2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Orbán Viktor levelet írt az érettségizőknek

Nemcsak a bizonyítványukat, illetve diplomájukat kapják készhez azok a fiatalok, akik ezen a nyáron érettségiznek vagy diplomáznak, hanem Orbán Viktor jókívánságait is, a kormányfő ugyanis idén is levelet ír a „nagybetűs életbe kilépőknek” – tudatta az Origóval Nyitrai Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó, emlékeztetve, hogy a kormányfő üzenete lassan már hagyománnyá minősül.

A levelet az érettségizők a bizonyítványuk mellé, a diplomázok az okiratuk mellé kapják majd meg.



Orbán 2020-ban küldött először üzenetet a diákoknak, megköszönve nekik, hogy a koronavírus-járvány közepette helyt tudtak állni az érettségin és az államvizsgákon a megváltozott és egyben speciális körülmények között. Azóta a miniszterelnök rendszeresen jelentkezik a vizsgázóknál, amivel Nyitrai szerint a figyelem gesztusát adja meg a fiataloknak.

A pár soros levélben többek között azt írja, hogy

Magyarország számít Önre, mert mindannyian fontos évtized előtt állunk!

Nyitra Zsolt az Origónak kitért az elmúlt időszak oktatással kapcsolatos tüntetéseire is, melyeket jórészt a státusztörvény indukált. Nyitrai szerint ezek fontos események voltak, mert bizonyították, hogy Magyaroszágon demokrácia van és mindenki elmondhatja a véleményét. A státusztörvénnyel kapcsolatban úgy fogalmazott:

„Ki merem mondani, hogy kevés jogszabály tervezése során történik ilyen széleskörű társadalmi egyeztetés, mint most a tanári státusztörvény esetében. Számtalan javaslat, ami elhangzott a tanárok részéről, az beépült a jogszabálytervezetbe”. Itt tette hozzá, hogy „sajnos a tüntetéseken baloldali politikusok tűnnek fel a háttérben”, és hogy „nagyon sokszor megjelenik az erőszak is ezeken a tüntetéseken”.

Megismételte hogy „ a baloldal emberei Brüsszelben mindent megtesznek a megállapodás ellen, hogy a tanárok jelentős béremelését végre tudja hajtani a kormány”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató