2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Jön a hidegfront! – az év eddigi legnagyobb viharai várhatók

Péntekig tart a pokoli hőség, aznap délután ugyanis erős széllel és esőzésekkel megérkezik Magyarországra a hidegfront. Akár 5 centinél nagyobb jég is eshet.

Szélviharral és szupercellákkal kísért hidegfronttal ér véget a tikkasztó kánikula péntek délután. A lehűlés jégesőt is hozhat.

Péntekig tart az országos kánikula, aznap délután érkezik nyugat-északnyugat felől a hőségzáró hidegfront. A front előtt még forróság lesz, a legmelegebb helyeken 37-38 fok is lehet – írja az Időkép.

Péntek délutántól komoly viharok is kialakulhatnak, melyeket akár 5 centit is meghaladó jég, felhőszakadás, valamint a 100 km/órát elérő, vagy akár még azt is meghaladó széllökések kísérnek majd. A zivatarok előreláthatólag rendszerbe szerveződve fognak átvonulni az országon nyugatról kelet felé haladva. 

A későbbiekben a front többfokos lehűlést is hoz: szombaton az ország nagy részében már 30 fok alatt marad a hőmérséklet.
Magyarország keleti felén további zivatarok várhatóak, a Dunántúlon pedig felerősödik az északi-északnyugati szél, de itt már kevés esély lesz csapadékra.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató